Dekens haken, enorm veel mogelijkheden - Breiclub.nl
Dekens haken, enorm veel mogelijkheden !

Dekens haken – momenteel ben ik zelf er helemaal in de ban van. Toen ik begon met dekens haken, kwam ik er achter dat er wel enorm veel mogelijkheden zijn. Ik vind het leuk een aantal mogelijkheden met jullie te delen.

Alfabet deken

Mijn eerste deken die helemaal af is, is een gehaakte deken met het alfabet erop.

Ik kocht het patroon (van haakidee) en ben aan de slag gegaan. Door middel van de bobbel steek haak je de letters op je vierkantje. Later moet je al die vierkantjes aan elkaar zetten, en ik maakte er nog een rand om heen.

Mijn zoontje zocht de kleuren uit, en hielp mee met het ontwerpen van de deken. Een heerlijke klus om te maken. Doordat ik steeds in vierkantjes haakte, had ik elke keer een klein projectje af, wat voor mij altijd erg helpt bij een groot project.

De draden afhechten deed ik tussen door, zodat ik niet aan het einde nog dagen aan het afhechten was.

Temperatuur dekens haken

Momenteel maak ik 2 temperatuur dekens. De ene wordt gemaakt met granny’s (vierkantjes) de andere met strepen.

Ik kies voor beide dekens voor rust in het patroon, omdat de kleuren al heel druk worden. Over deze dekens ga ik een heel jaar doen.

Dekens haken

Corner 2 corner

Dit vind ik zelf super gave dekens. Ik heb ze nog niet gemaakt, maar ze staan zeker op mijn verlangenlijst. Je haakt bij deze dekens vanaf 1 punt schuin naar de andere kant toe. Een hele andere manier van haken dus.

Er zijn verschillende varianten in. Je kan een heel figuur erin haken, je kan schuine strepen haken, of met overlopend garen, zodat je een leuk effect krijgt.

Dekens haken

Cal dekens

Er zijn momenteel veel verschillende CAL dekens die er gemaakt worden. Bij een CAL deken krijg je iedere week een aantal toeren, en na een x aantal weken heb je een deken.

Soms weet je van te voren al hoe de deken er ongeveer uit komt te zien, en bij andere CAL’s is het nog een verassing.

Dekens haken met een patroon

Er zijn ook diverse patronen te krijgen voor dekens. Dat kan zijn met granny’s, strepen, een zigzag patroon, afwisselend met steken enz. Ontzettend veel mogelijkheden. Ik kijk vaak op Pinterest voor leuke ideeën.

Dekens haken zonder patroon

En natuurlijk kan je ook zelf een leuke deken bedenken. Dat ben ik momenteel aan het doen. Ik ben begonnen met een leuke steek, en na 25 cm ben ik naar een volgende leuke steek gegaan. Zo ga ik de hele deken elke 25 cm veranderen van patroon, maar ook van kleuren van het garen. Aan het einde heb ik dan een hele originele deken.

Deze deken ben ik samen met mijn zoon aan het bedenken. Wat enorm leuk is om te doen.

Dekens haken

Ikzelf ben helemaal dol op dekens. Hebben jullie al wel eens dekens gemaakt? Zo ja, wat voor dekens?

Reactie plaatsen