Wat is jouw verhaal achter het haken of breien
Wat is jouw verhaal achter het haken of breien?

Wat is jouw verhaal achter het haken of breien? Mijn haakverhaal is nog niet zo lang geleden begonnen, bijna 3 jaar geleden. Mijn moeder haakte/breide/naaide/schilderde/tekende en wat deed ze niet?

Potverdorie, die was een partij crea! 

wat-is-jouw-verhaal-02Ik wilde dat nooit leren, geen greintje geduld. Is 4 jaar geleden is ze overleden. En ineens….dus bijna 3 jaar geleden, kon ik haken! Ik vind het een prettig idee, dat het ook door mams komt. Misschien wel, misschien niet. Wie zal het zeggen. Wat zal ze hopelijk trots op haar enige dochter zijn! 

Maar, haken heeft mij veel meer geleerd.
Zo heb ik geleerd geduld te hebben. Dat had ik echt niet! Is een karakter eigenschap van de familie. Leren helemaal opnieuw te beginnen, als je aan het einde er achterkomt dat je toch fout bent gegaan.

wat-is-jouw-verhaal-05

2 jaar geleden, per ongeluk, gestopt met roken. Ik had een enorme griep te pakken waardoor ik niet doorhad dat ik al 3 dagen niet had gerookt. Toen ik mij dat realiseerde, realiseerde ik mij ook dat de nicotine met 3 dagen uit je lichaam is. Dus ik dacht: “Ach, waarom niet. Lukt het niet, dan probeer ik het later wel weer een keer”.

wat-is-jouw-verhaal-03

Door het haken, tot op de dag van vandaag, serieus nooit meer gerookt!  Geen seconde behoefte eraan gehad. Om met dr. Phil woorden te zeggen: “ene verslaving moet je met de andere vervangen”. Heeft niets te maken of je verslavingsgevoelig bent maar een mens is een gewoontedier en moet dus iets anders om handen hebben dan.

Vermoed zelfs dat ik met haken duurder uit ben in de maand, dan met roken.  Althans, niet elke maand. maar als ik niet oplet.

Ook qua gezondheid op dit moment, neem ik mijn verplichte rust als ik haak en kan ik mijn zorgen eventjes opzij zetten en ook mentaal tot rust komen. Wat nu mijn prioriteit ook is. Rust en proberen beter te worden.

Al met al heb ik echt heel veel geleerd:

  •  Geduldwat-is-jouw-verhaal-04
  • Oefening baart kunst
  • Zo crea als mijn moeder ( zeg ik met trots!)
  • Rust in mijn leven
  • Mensen blij maken met kleine zelfgemaakte producten.
  • Andere handwerk hobbies ontdekt!

En nu ga ik aan de slag met breien, want ik heb toch niets te doen :D
Weer iets wat ik probeer te leren.

wat-is-jouw-verhaal-06

Dit was mijn persoonlijke verhaal, wat is jouw verhaal? 

wat-is-jouw-verhaal-08wat-is-jouw-verhaal-07

Reactie plaatsen