Moeke Yarns en de MY Make Along 2016 - Breiclub.nl
Moeke! - De MY Make Along 2016

“Moeke”, een ietwat ouderwets woord, dat de meeste personen waarschijnlijk aan hun moeder of oma doet denken. Bij mij gaan de gedachten als allereerst uit naar het geweldig rustieke garen van Moeke Yarns.

Ietwat dik en dun gesponnen en een tikje stug klinkt het niet als een garen om idolaat van te zijn. Dat ik dat wel ben komt door het geweldige karakter van dit 100% wollen garen, hoe het aanvoelt, hoe het ruikt… Ik zou zweren, dat er iets verslavends zit in deze woldampen.

Moeke Yarns

© Moeke Yarns

Het verhaal achter Moeke yarns

Het verhaal achter Moeke yarns is al net zo bijzonder als het garen zelf. Het is een een echt familiebedrijf, bestaande uit Ioana (woonachtig in Nederland), haar broer Radu en zijn vrouw Simina en hun ouders (in Roemenië). In 2013 was Ioana op bezoek bij haar ouders in Roemenië en vond 2 grote zakken met nog door haar oma gesponnen garen.

Dat was het moment, dat ze zich realiseerde, dat Roemenië een flink aantal traditionele schapenrassen heeft en een lange traditie in wol verwerking. Deze dreigt echter verloren te gaan door slechte economische omstandigheden: herders kunnen hun wol niet kwijt en verbranden uiteindelijk maar om er vanaf te zijn. Zo zonde!

Moeke Yarns

© Moeke Yarns

Ioana en haar broer besloten om garens te maken van de vachten van diervriendelijk gehouden Roemeense schapen.

De wol wordt bovendien zonder chemicaliën gewassen en lokaal gesponnen, door meer dan 100 jaar oude machines. Het garen is ook alleen in natuurlijke kleuren beschikbaar. Nu, enkele jaren verder, is het merk een wereldwijd succes.

Moeke Yarns

© Moeke Yarns

MY Make Along

En dat brengt mij op het volgende: De MY Make Along 2016!

Dit is een internationaal evenement, dat start op 12 september a.s.. Het is gewijd aan breien, haken en weven, met Moeke Yarns als basis. Een evenement waarin o.a. ontwerpers en makers die een diepe liefde voor creëren, respect voor dieren en de natuur te delen, worden samen gebracht.

En ja, ik ben een van de deelnemende ontwerpers! Twee van mijn ontwerpen die binnenkort gepubliceerd worden, komen in aanmerking voor de Make Along. Onderstaande sjaal wordt eind deze maand gepubliceerd.

Moeke Yarns

De voorwaarden om mee te doen zijn eenvoudig:

1) maak een van de patronen die dit jaar zijn of worden uitgebracht en die speciaal ontworpen zijn voor de Make Along en

2) gebruik Moeke Yarns om je project te maken.

Op de volgende website kan je alles lezen over de deelnemende ontwerpers, de sponsors en de prijzen die je kunt winnen: http://www.moeke-yarns.com/index.php/MY2016

De Make Along zelf zal met name via Instagram en Facebook lopen. De voertaal is Engels, maar dat mag de pret niet drukken. Word lid van de Facebook-groep om mee te doen.

Ook kan je de hashtag # mymakealong2016 op Instagram en Facebook volgen en het blog van  Moeke Yarns voor updates en nieuws over de Make Along.

Jij gaat toch zeker ook meedoen met de MY Make Along?!

Reactie plaatsen