Koos Inspiratieloos - Breiclub.nl
Koos Inspiratieloos, oftewel: een zoektocht naar inspiratie

Koos Inspiratieloos, oftewel: een zoektocht naar inspiratie

Ik ben Koos Inspiratieloos. Echt. Dágen ben ik al aan het denken waar ik een blog over zal schrijven. Maar ik kom er niet op.

Het probleem waar ik tegenaan loop is dat er zoveel leuke dingen te maken zijn, zoveel mooie patronen te vinden zijn en dat er al over heel veel onderwerpen een blog is geschreven. Komt nog bij dat ik niet helemaal meer een beginner ben, maar nog niet zover gevorderd als collega-bloggers. Zie daar maar eens tegenop te boksen.

Gelukkig bestaat er het internet voor inspiratie!

Eens even kijken wat ik tegenkom…

Ik ben geabonneerd op verschillende nieuwsbrieven van webwinkels en blogs en daarin ligt naar mijn idee vooral de nadruk op haken in plaats van breien. Hoe vaak ik wel niet een nieuwsbrief krijg met daarin de kop “Gratis haakpatroon!” of “Haak je eigen tas!”.

Koos-Inspiratieloos-4

Is breien op haar retour? Wanneer je kijkt naar de artikelen en nieuwsbrieven die je op internet of in je mailbox vindt, lijkt dat het geval. Maar een zoektocht op Ravelry.com laat toch zien dat er tweemaal zoveel patronen voor het breien te vinden zijn dan voor het haken.

Dat doet mijn breiershart toch goed.

Maar goed, een echt onderwerp voor een blog heb ik dan toch niet. Wel vind ik in mijn zoektocht een paar geweldige patronen voor een deken, die ik zeker ga maken! Het patroon vind je hier.

Koos-Inspiratieloos-1

Goed, patronen genoeg die ik nog wil maken, daar ga ik geen onderwerp voor een blog in vinden. Verder zoeken.

Hé een liedje over breien. Wat leuk!

https://youtu.be/dDy-HBRKv14

Er zijn nog wel meer liedjes, maar het aanbod is beperkt. Snap ik ergens ook wel, voor een heleboel mensen (maar niet zoveel als gedacht) is breien (en haken) oubollig en iets voor oude dames. De markt voor brei-liedjes is dan ook niet zo groot.

Weer geen blogonderwerp dus. Verder zoeken.

Pinterest

Pinterest, ja! Pinterest is naast Ravely een geweldig medium om inspiratie op te doen. Wisten jullie al dat Breiclub.nl ook op Pinterest zit? Niet alleen met een “clubpagina”  maar ook met een Hall of Fame. Naast leuke en grappige weetjes zijn er ook patronen, uitleg van technieken, trends en hopen inspiratie te vinden!

Koos-Inspiratieloos-3

Maar goed, ook daar zit niet voldoende “materiaal” voor mij in voor een volledige blog. Verder zoeken.

Ik zie door de breisites de patronen niet meer. Of zoiets ☺.

Ik heb jullie hulp hard nodig! Waar zou jij over willen lezen? Wat wil je leren? Laat het me alsjeblieft weten!

We noemen het project “Help Petra haar blogs door”!

Esmeralda de Vries
Door

Esmeralda de Vries

op 04 Oct 2015

Beste Koos Inspiratieloos, Heb je al gehoord van het burgerinitiatief De Grootste Gehaakte Deken van de Wereld? Hier komen ook weer prachtige verhalen uit voort: verbinden, samen of solo, cultuur of uitdaging, traditie of iets nieuws. Meer weten? Kijk op de Facebookpagina De Grootste Gehaakte Deken van de Wereld en Haak je aan? Haken is verbinden. Succes! ;-) Groet, Esmeralda de Vries Leeuwarden

Reactie plaatsen