Gratis Phildar breipatronen in de VROUW - Breiclub.nl
Gratis Phildar breipatronen in de VROUW

De Telegraaf komt ieder weekend met als bijlage het magazine VROUW. Deze week (week 9) heeft de VROUW 5 gratis Phildar breipatronen gepubliceerd, afkomstig uit Phildar magazine 118 voor het voorjaar en de zomer van 2015.

“Kunt u niet dat ene vest in de juiste kleur vinden? Of bent u op zoek naar iets unieks? Brei dan zelf een van deze mooie voorjaarstruitjes, topjes en vestjes. Kies uw favoriete kleuren en garens en ga aan de slag!” (Tekst uit: VROUW). Ik bespreek de gratis Phildar patronen vandaag voor je!

De patronen

gratis phildar breipatronen

Er is vooral gekozen voor de kleurrijke patronen. Zoals in het vestje met rits op de foto hierboven: warm geel en rood gecombineerd met een tintje brons. De strepen ontstaan door met verschillende garens te breien. Wel even opletten met alle verschillende bolletjes! Het vest wordt gebreid op een rondbreinaald, om te voorkomen dat je na iedere naald de draad moet afknippen.

gratis phildar breipatronen

Het zomerse effect in deze luchtige trui ontstaat door te breien met naalden 8.0 mm en het gebruik van de beurssteek. Hierdoor ontstaat het royale ajoureffect. In de basis is het een hele eenvoudige trui: het voorpand en het achterpand zijn rechthoekig. Er hoeft niet gemeerderd en/of geminderd te worden.

Chic vest

gratis phildar breipatronen

Dit vestje ziet er heel chic uit. Dit is het resultaat van de gebruikte kleurcombinatie, in 3 verschillende garens. Om het vest te maken is ribbelsteek gebruikt. Om het vest af te werken wordt gebruik gemaakt van haaksteken.

Leuk is dat er ook alternatieve kleurcombinaties worden gegeven. Hiervan zijn echter geen foto’s. Niet in de VROUW en niet in het Phildar Magazine. Om te zien wat je het mooist vindt moet je even kijken op internet of even bij een wolwinkel langs gaan.

Trui met V-hals

gratis phildar breipatronen
Het mooie gemêleerde effect van deze trui ontstaat door de trui te breien met 2 kleuren van dezelfde draad. Naast het leuke kleureffect maakt de dubbele draad dat de trui gebreid kan worden op naalden 6.0mm en dat schiet lekker op.
De trui heeft een hele mooie, opvallende V-hals. Ook aan de achterkant wordt een V gebreid. Om te zorgen dat de hals mooi blijft vallen wordt geadviseerd een draad door de rughals te halen, om uitrekken tegen te gaan.
De beschrijving van de trui is bewust aan de korte kant. Het gewicht van de trui maakt dat deze langer zal worden bij het dragen.

Vest in tricotsteek

Here comes the sun ……
gratis phildar breipatronen

Door de 7 kleuren in dit vestje in tricotsteek kan je bijna niet anders dan hier heel vrolijk van worden. Gebreid in Coton 4, waarbij je makkelijk voor een andere kleurcombinatie zou kunnen kiezen. Minder kleuren kan natuurlijk ook, als je maar de streephoogte van 6 naalden aanhoudt.

Aan de slag …

De patronen van de 5 modellen die in de VROUW zijn gepubliceerd, kun je gratis downloaden op vrouw.nl/magazine. Daar vindt je ook een overzicht van winkels waar je terecht kunt om Phildar garens te kopen.

Ben je benieuwd naar de andere patronen in Phildar Magazine 118, kijk dan even op phildar.fr. Dit is een Franse website, maar het wijst zich bijna vanzelf.

m.ramaker
Door

m.ramaker

op 02 Mar 2015

indien mogelijk zou ik graag de gratis breipatronen uit Vrouw van de Telegraaf ontvangen

Ine van Stuijvenberg
Door

Ine van Stuijvenberg

op 10 Feb 2016

Ik zou de gratis breipatronen uit vrouw week 5 willen downloaden. Dit lukt niet. Wilt u het probleem asap oplossen. Ik merk aan de reacties dat ik niet de enige ben, dus...... Alvast bedankt

Wendy Klarenbeek
Door

Wendy Klarenbeek

op 12 Feb 2016

Ik heb hetzelfde verzoek

M Zurburg-Rijke
Door

M Zurburg-Rijke

op 20 Jul 2016

Zou ook graag de patronen willen downloaden lukt niet .BVD

m.ramaker
Door

m.ramaker

op 02 Mar 2015

ik zou graag de gratis breipatronen uit de bijlage van de telegraaf van 28-02-2015 ontvangen

anneke mulder
Door

anneke mulder

op 04 Mar 2015

Ik zou eveneens de gratisbreipatronen willen ontvangen, aangezien het downloaden in deze een raadsel is!

M van Dam Sluimer
Door

M van Dam Sluimer

op 31 Jan 2016

breipatronen downloaden via vrouw.nl van wk 5 blz27 lukt me niet

Elly Sienot
Door

Elly Sienot

op 07 Feb 2016

Het lukt niet om de breipatronen zoals vermeld in vrouw week 5 januari 2016 te downloaden. Gaarne advies.

frida van haastrecht
Door

frida van haastrecht

op 09 Mar 2015

LS. Ik heb in vrouw magazine die bij de zaterdagkrant zat van 28 februari dacht ik een artikel gezien: Hippe tas haken, instructies voor deze kleurrijke buideltas kon ik vinden op vrouw.nl/magazine. Ik ben aan het zoeken gegaan, maar kan deze instructies niet vinden, kunt U mij er svp aan deze instructies (patroon) helpen, bvd

Truus
Door

Truus

op 20 Dec 2015

Ik ben op zoek naar een breipatroon van een col uit het nummer 43. 22 t/m 28 oktober 2010 Het betreft het kabelpatroon van pagina 25. Alvast bedankt.

Noortje van Thienen
Door

Noortje van Thienen

op 05 Jun 2015

Ik zou graag de gratis breipatronen ontvangen. Vooral de luchtige trui met een bronskleurig Glimmerveen, gebreid in de zogenaa mde beursstee k van Phildar Bij voorbaat dank, Noortje van Thienen,

Noortje van Thienen
Door

Noortje van Thienen

op 05 Jun 2015

Ik zou graag de gratis patronen van Phildar ontvangen Het gaat mij vooral om de luchtige trui in garen met een Bronskleurig Glimmerveen, gebreid in de zogenaamde. Beurssteek. Bij voorbaat dank, Noortje van Thienen,

Agnes
Door

Agnes

op 12 Nov 2015

Interesse in trui met V neck. Dank je

Janke Wijbenga.
Door

Janke Wijbenga.

op 03 Jan 2016

Ik wil graag het patroon van het "chic vest" (El veste courte nr. 18) Ik kan het op geen enkele site vinden. Kunt u mij verder helpen.

Lucia
Door

Lucia

op 12 Jan 2016

Is het mogelijk dat ik het patroon krijg van de trui met v-hals? Alvast bedankt! Groetjes Lucia

G.Deltour.
Door

G.Deltour.

op 29 Jan 2016

ik zou graag breipatronen uit vrouw 29-01-201 ontvangen van de vestjes. b.v.d.

Coby gouw
Door

Coby gouw

op 29 Jan 2016

Hallo, ik zou graag het patroon van het roze vestjasje uit vrouw Van 29-01-2016 willen ontvangen . Hallo, ik zou graag het patroon van het roze vestjasje willen Ontvangen.het staat in vrouw van 29-01-2016 Bij voorbaat dank

els
Door

els

op 29 Jan 2016

ik zou graag het breipatroon van de vest met franjes die vandaag in de telegraaf staan 29 jan 2016 ontvangen bij voorbaat dank

Lucie van asselt
Door

Lucie van asselt

op 01 Feb 2016

Ik zou ook graag de breipatronen uit vrouw nr.5 willen hebben maar het schijnt erg moeilijk te zijn. Wat is het probleem?l

Joke Westervoorde
Door

Joke Westervoorde

op 30 Jan 2016

Hallo, ik zou graag het breipatroon ontvangen van het franjevest uit het blad Vrouw van 29 januari 2016. B.v.d.

A. Kok
Door

A. Kok

op 06 Feb 2016

Het lukt niet om het breipatroon van het(goudkleurige) vest met de franje te downloaden. Je wordt gestuurd naar een Franse site.misschien kunt u het sturen naar mijn e mail adres. Bvd

Trees van Ham-Vernooij
Door

Trees van Ham-Vernooij

op 06 Feb 2016

Ik zou graag het patroon van de ponchotrui willen hebben uit devrouw van 29 jan. 2016 week 5. Hartelijk dank.misschien ook het gratis e-book '42 brei en haakpatronen.

Y. Boerma
Door

Y. Boerma

op 06 Feb 2016

Het lukt mij niet om de patronen uit Vrouw 5/2016 te vinden . Het gaat mij vooral om het korte jasje met franje . Lijkt een beetje Coco Chanelmodel. Graag ontvang ik het patroon via mijn mailadres. Bij voorbaat hartelijk dank.

Els den Ouden
Door

Els den Ouden

op 07 Feb 2016

Ook ik wil graag de breipatronenvan vrouw 5/2016 ontvangenvan de mooie vesten.Raar dat het niet te vinden is op de site van jullie.Waarom plaatsen jullie die patronen niet? Graag uw reactie hierover,vind dit misleidend!

M.T. van der Hoek-Ernst
Door

M.T. van der Hoek-Ernst

op 14 Feb 2016

Heel graag zou ik de gratis breipatronen ontvangen van Vrouw weeknummer 5. Tot nu toe is het mij niet gelukt ze te downloaden. Bij voorbaat dank.

Hennie Timmermans
Door

Hennie Timmermans

op 14 Feb 2016

Hoe is de situatie op heden met de breipatronen van week 5 29 januari 2016 zie wel veel verzoeken maar geen antwoorden en patronen. Het gaat om het patroon op bladzijde 25 BLOKSTREEP TRUI. In afwachting van u reaktie groet ik u vriendelijk.

M.Barkhuis
Door

M.Barkhuis

op 20 Mar 2016

Ik wou graag het patroon ban la veste court hebben uit het magazine 118 voorjaar en zomer 2015 downloaden maar het lukt me niet. Kan ik het patroon op een andere manier krijgen?

Betsie
Door

Betsie

op 13 Oct 2016

Ik zou ook graag de patronen uit vrouw willen hebben ?

Mevr. A.H.M. Smet - Bakker
Door

Mevr. A.H.M. Smet - Bakker

op 12 Nov 2016

Wel in de vrouw staan maar niet te downloaden week 46.

e.mulder
Door

e.mulder

op 14 Nov 2016

mij overkomt hetzelfde; jammer dan

h.k.eskes
Door

h.k.eskes

op 13 Nov 2016

het is een manier om iemand naar de site te lokken , maar verzoeken naast je neer te leggen ,verkapte reclamepogingen. bedrog dus.

ans
Door

ans

op 15 Nov 2016

zou dat zo zijn?

ans
Door

ans

op 15 Nov 2016

waar vind ik het gratis brei patroon uit vrouw week 46?

jacquelien
Door

jacquelien

op 18 Oct 2018

Hallo ik wil graag het patroon met v hals

maria pia eykelberg
Door

maria pia eykelberg

op 01 Nov 2018

Ik zou graag het gratis breipatroon krijgen met de V-hals. dank

Roos Houben
Door

Roos Houben

op 03 Nov 2018

Gevraagd het gratis patroon luchtige trui en chic vest uit de Vrouw van voorjaar/zomer 2015. Ik kan het nl niet vinden

louise dijkmans
Door

louise dijkmans

op 08 Nov 2018

ik zou graag het patroon van het grof gebreid vest van week 45 3 november 2018 in de vrouw ik kan het helaas niet vinden en wil zo graag gaan breien (materiaalkosten vanaf € 47,40. Hartelijk bedankt

Annelies
Door

Annelies

op 04 Feb 2019

ik zou graag het gratis breipatroon van chic vest ontvangen en kunnen downloden (zoals beloofd) in het blad vrouw van de Telegraaf. van 2 Febr. 2019

k.aret
Door

k.aret

op 16 Feb 2019

ik zoek de breipatronen van vrouw.nl, week 6

E.Pasmooij
Door

E.Pasmooij

op 11 Jan 2020

ik ben op zoek naar de breipatronen uit de VROUW van week 45 3 november 2018

Annette
Door

Annette

op 17 Jan 2020

Hallo Heb alles afgezocht maar kan het patroontje van het ribbelvestje la veste courte negens vindn weet iemand het misschien? Groetjes Annette

Bogaert Kristien
Door

Bogaert Kristien

op 10 Apr 2020

Geachte Ik ben op zoek naar het gratis breipatroon waarover jullie spreken in vrouw. nl (wol van peildar en patroon uit peilar 118 (2015) denk ik. Het is de pull gebreid met dubbele draad model V hals voor en achter. Er staat bij gratis patroon en 'ik geef uitleg ' maar toch lukt het me niet wat spijtig. In deze Coronatijd zou ik graag deze pull breien voor mijn dochter. Graag toch uw advies , waarvoor dank.

tineke Loth
Door

tineke Loth

op 23 Mar 2021

ben op zoek naar een patroon van een vlindertrui wie heeft er 1 voor mij

Reactie plaatsen