Gratis Phildar breipatronen in de VROUW - Breiclub.nl
Alles over breien
Babette Nijhof
Alles over breien
2 min
43

Gratis Phildar breipatronen in de VROUW

2 min
43

De Telegraaf komt ieder weekend met als bijlage het magazine VROUW. Deze week (week 9) heeft de VROUW 5 gratis Phildar breipatronen gepubliceerd, afkomstig uit Phildar magazine 118 voor het voorjaar en de zomer van 2015.

“Kunt u niet dat ene vest in de juiste kleur vinden? Of bent u op zoek naar iets unieks? Brei dan zelf een van deze mooie voorjaarstruitjes, topjes en vestjes. Kies uw favoriete kleuren en garens en ga aan de slag!” (Tekst uit: VROUW). Ik bespreek de gratis Phildar patronen vandaag voor je!

De patronen

gratis phildar breipatronen

Er is vooral gekozen voor de kleurrijke patronen. Zoals in het vestje met rits op de foto hierboven: warm geel en rood gecombineerd met een tintje brons. De strepen ontstaan door met verschillende garens te breien. Wel even opletten met alle verschillende bolletjes! Het vest wordt gebreid op een rondbreinaald, om te voorkomen dat je na iedere naald de draad moet afknippen.

gratis phildar breipatronen

Het zomerse effect in deze luchtige trui ontstaat door te breien met naalden 8.0 mm en het gebruik van de beurssteek. Hierdoor ontstaat het royale ajoureffect. In de basis is het een hele eenvoudige trui: het voorpand en het achterpand zijn rechthoekig. Er hoeft niet gemeerderd en/of geminderd te worden.

Chic vest

gratis phildar breipatronen

Dit vestje ziet er heel chic uit. Dit is het resultaat van de gebruikte kleurcombinatie, in 3 verschillende garens. Om het vest te maken is ribbelsteek gebruikt. Om het vest af te werken wordt gebruik gemaakt van haaksteken.

Leuk is dat er ook alternatieve kleurcombinaties worden gegeven. Hiervan zijn echter geen foto’s. Niet in de VROUW en niet in het Phildar Magazine. Om te zien wat je het mooist vindt moet je even kijken op internet of even bij een wolwinkel langs gaan.

Trui met V-hals

gratis phildar breipatronen
Het mooie gemêleerde effect van deze trui ontstaat door de trui te breien met 2 kleuren van dezelfde draad. Naast het leuke kleureffect maakt de dubbele draad dat de trui gebreid kan worden op naalden 6.0mm en dat schiet lekker op.
De trui heeft een hele mooie, opvallende V-hals. Ook aan de achterkant wordt een V gebreid. Om te zorgen dat de hals mooi blijft vallen wordt geadviseerd een draad door de rughals te halen, om uitrekken tegen te gaan.
De beschrijving van de trui is bewust aan de korte kant. Het gewicht van de trui maakt dat deze langer zal worden bij het dragen.

Vest in tricotsteek

Here comes the sun ……
gratis phildar breipatronen

Door de 7 kleuren in dit vestje in tricotsteek kan je bijna niet anders dan hier heel vrolijk van worden. Gebreid in Coton 4, waarbij je makkelijk voor een andere kleurcombinatie zou kunnen kiezen. Minder kleuren kan natuurlijk ook, als je maar de streephoogte van 6 naalden aanhoudt.

Aan de slag …

De patronen van de 5 modellen die in de VROUW zijn gepubliceerd, kun je gratis downloaden op vrouw.nl/magazine. Daar vindt je ook een overzicht van winkels waar je terecht kunt om Phildar garens te kopen.

Ben je benieuwd naar de andere patronen in Phildar Magazine 118, kijk dan even op phildar.fr. Dit is een Franse website, maar het wijst zich bijna vanzelf.

Reacties
Categorieën