de modetrends van 2015 - Breiclub.nl
Speel met je breicreaties in op de modetrends van 2015
24 februari 2015 

Speel met je breicreaties in op de modetrends van 2015

De modetrends van 2015. Het voorjaar komt eraan. En met het voorjaar worden ook de modetrends voor dit jaar steeds meer zichtbaar. In de winkels hangt de voorjaarskleding al eventjes in de rekken. Om helemaal hip en in te zijn met je breicreaties wil ik in deze blog eens kijken of ik wat breivoorbeelden kan laten zien die voldoen aan het modebeeld van 2015.

Volgens de website van Trendystyle gaat het deze zomer vooral om bloemen, denim, franjes, opengewerkte stoffen, metallics (goud en zilveren details) en pailletten. Als dit maar op een of andere manier in je brei- of haakcreaties terugkomt, dan zit je goed deze zomer. Ik moet zeggen dat deze stijl met bloemen, denim, opengewerkte stoffen en pailletten wel past in mijn kledingstijl, dus als ik voor mezelf spreek heb ik geen moeite met deze modetrends.

Het nieuwe garen Soft Fun denim van Scheepjeswol speelt al in op de nieuwe kleuren en stijl van deze zomer. Dit garen vraagt gewoon om een mooi breipatroon om mee aan de slag te gaan.

de modetrends van 2015

Bijvoorbeeld om deze trui met franjemouwen te maken. Ik heb deze trui zelf gebreid met Phildar Cabotine, maar ik denk dat ook het gemêleerde Soft Fun denim garen een mooi resultaat zal geven.

de modetrends van 2015

Maar wat ook komend jaar helemaal zal zijn is, is deze opengewerkte ajourtop ook met franjes. Ik heb deze top gebreid met Phildar Carnaval.

Maar ook met tassen en mutsen kun je iets maken wat helemaal in is. Ter inspiratie wil ik dan ook een tas met franjes laten zien. Deze tas heb ik vorig jaar al gemaakt voor één van mijn dochters en hiervoor heb ik Phildar Aviso en Phildar Boubou gebruikt. Dit laatste bandjesgaren (niet te verwisselen met Phildar Phil Boubou) is helaas niet meer te koop, maar hier kun je een alternatief voor nemen. Bijvoorbeeld Katia Tropic of Katia Tahiti.

de modetrends van 2015

Deze patronen zijn allemaal afkomstig uit Phildar breiboeken.

En als laatste laat ik nog een heel gemakkelijk te breien muts met grote bloem zien. Kan nog net voor deze winter.

de modetrends van 2015

Deze muts heb ik gebreid met het garen Ivy van de Zeeman. Het patroon komt uit het boek “Mutsen breien, 42 modellen” van Heike Roland e.a. ISBN 978-90-5877-272-5.

de modetrends van 2015

Hebben jullie ook al breivoorbeelden die volgens de aangekondigde modetrends van 2015 dit jaar helemaal in zijn?

Over de schrijver
Hoi! Mijn naam is Babette en ik ben de oprichtster van Breiclub.nl. Het is sinds 2014 mijn missie om samen met het Breiclub team, breien en haken in Nederland nóg leuker te maken.Ik wil hierbij creatief en vernieuwend zijn en ben constant bezig om waardevolle; leuke producten te creëren.Ik heb veel toekomstplannen voor Breiclub.nl en vind het geweldig om zo veel contact te hebben met bevlogen hakers en breiers. Daar haal ik echt mijn inspiratie vandaan!
Reactie plaatsen

Doe jij weer mee aan het leukste brei- en haakproject van het jaar?

Ik doe mee
Ontdek alles over het thema van dit jaar!
Your information is safe with us