Phildar voor mannen: Homme - Breiclub.nl
Phildar voor mannen: Homme

Phildar voor mannen? Er worden veel patronenboeken uitgebracht. Met stip op nummer 1 de patronenboeken met patronen voor ons, dames. Op 2, maar wel op gepaste afstand van nummer 1, de boeken met patronen voor kinderen en baby’s.

Dan zijn er ook garenfabrikanten die gecombineerde patronenboeken uitbrengen, voor dames en kinderen, voor dames en heren of een boek met patronen voor de hele familie.

Wat mist er in dit rijtje? Juist, patronenboeken met patronen voor heren.

Maar ik heb er weer een!! Een kleintje weliswaar, maar toch. Phildar Mini Catalogue 600: Homme. Klein, maar wel heel leuk. Ik ga het je laten zien.

8 patronen 

Dit boekje heeft 8 patronen. Ik laat je er een paar zien.

Phildar-voor-mannen-4Op de foto hiernaast een trui gebreid in Partner 3,5. Je raadt het al, gebreid op naalden 3,5. Als je al eens een bolletje Partner 3,5 in je handen hebt gehad, dan weet je hoe omgelofelijk zacht het is. Waarom dan niet van dat mooie, zachte garen een stoere mannentrui breien? Het relief in de trui ontstaat door een patroon van recht en averechte steken. Het ziet er best ingewikkeld uit, maar het valt mee.

In het boekje is een  patroon opgenomen voor een jas. De jas wordt gebreid met een dubbele draad: 1 draad Phil Light in caramel (een dunne draad) en 1 draad Rapido. Daardoor kan de jas gebreid worden op naalden 6,0 mm. De jas sluit met 2 zogenaamde brandebourg sluitingen. De jas heeft een gebreide voering die je tegen het voorpand en de kraag zet. Dat zorgt meteen voor een mooie afwerking. Je breit ook de zakken die later op de jas worden bevestigd.

Phildar-voor-mannen-2

Je kunt deze jas maken voor “mannen in de dop” van 15 tot 17 jaar, oplopend tot stoere mannen met maat XXL. Misschien een leuk vader / zoon project?

In een patronenboekje voor mannen kan natuurlijk een stoere kabeltrui niet ontbreken. En wat voor één. Ik ben er helemaal weg van!!

Phildar-voor-mannen-3Grove kabels gecombineerd met kleinere, compacte kabels. Een aangebreide kraag, dat vind ik bij een kabeltrui altijd een goede oplossing, daarmee kun je het kabelpatroon door laten lopen. De mouwen zijn eenvoudig gelaten, in een averechte tricotsteek. Mooi, mooi, mooi. Het voorpand en het achterpand zijn identiek. De trui wordt gebreid in Terre neuve en wordt gebreid op naalden 8. Leuk cadeau voor onder de Kerstboom?

Toch weer een patronenboek voor mannen: Phildar mini Catalogue Homme

Phildar bracht in het verleden ook patronenboeken uit voor mannen. Maar dan een heel boek, net als voor de dames. Niet frequent, maar toch. Nu is er deze mini variant, met daarin 8 hele leuke patronen. Het is overigens niet overal te koop, even zoeken op internet helpt!

Ik ben altijd op zoek naar patronen voor mannen. Ik vind namelijk niets leuker dan breien voor mijn eigen man, om dan vervolgens te zien dat hij de creatie die met veel liefde voor hem is gemaakt, ook met plezier draagt. Lang niet ieder patroon komt door de buitengewoon strenge selectie, maar ik geloof dat de kabeltrui en de jas zijn goedkeuring hebben gekregen.

Nu nog een klein wondertje dat maakt dat er meer uren in een dag zitten ……

gertrude van velzen
Door

gertrude van velzen

op 16 Oct 2017

waar kan ik deze 8 mannenpatronen vinden???help ik wil de beige kabeltriui maken!

Reactie plaatsen