Cadeautje voor jezelf - garen van luxe materialen
Cadeautje voor jezelf - garen van luxe materialen

Cadeautje voor jezelf – garen van luxe materialen. Iedereen weet, dat specifieke projecten om specifieke garens vragen. Denk bijvoorbeeld aan materiaal dat goed ademt zoals linnen of katoen voor zomerspulletjes, lekker warme garens voor wintergoed en goed wasbaar materiaal zoals acryl of katoen voor kinderspulletjes.

Omdat in Nederland de wolwinkels niet heel erg dik gezaaid zijn, grijp je toch al snel naar wat er ligt bij de Zeeman, de Wibra en (als je geluk hebt) de Lidl of Hema. Voor een heleboel dingen natuurlijk prima.

Maar soms, soms wil ik mijzelf verwennen!

Dan wil ik geen acryl of katoen en dan wil ik geen kleuren die iedereen al heeft liggen, dan wil ik iets bijzonders…

Garen van luxe materialen zoals merinowol, alpaca of zijde. Dan wil ik ambachtelijk met de hand geverfde wol waar je het handwerk kan zien aan de rijke kleurschakeringen. 

Cadeautje-voor-jezelf-2

Wellicht ben ik ondertussen op dat gebied een beetje een snobje geworden. Aan de andere kant: Zelfs een dure streng handgeverfde wol is veel goedkoper dan vele andere hobbies. En van een enkele streng luxe garen kan je al een omslagdoekje of sjaal maken. dat is dus al genoeg voor uren breiplezier en daarna heb je ook nog jaren draagplezier van hetgeen je ervan gemaakt hebt.

Mijn favoriet: Siidegarte

Mijn favoriete luxe garens zijn van Siidegarte, vrij vertaald “de zijdetuin”. Siidegarte bestaat uit het Zwitserse duo Fides en Gaby, die samen lokaal gesponnen zijde garens verven in de meest prachtige kleuren. Ik wist het niet voordat ik in aanraking kwam met Siidegarte, het maken van zijde garens en handel daarin.

Cadeautje-voor-jezelf-3

De foto’s zijn van diverse strengen van hun Siide-Fideel en Siide-Quirlig garens.

Ik kan je verzekeren, het is echt een verwennerij om hiermee te breien!

Wat ook heel erg fijn is, is dat de strengen garens in sokkenwol-dikte (“fingering weight”) niet zoals gebruikelijk slechts 100 g garen bevatten, maar wel 110 tot 120 g afhankelijk van de soort. Ruimschoots voldoende voor een royale sjaal dus.

Sneak peek

De foto’s van sjaals in deze blog zijn wat ik gemaakt heb van twee van de drie strengen Siidegarte wol in mijn bezit. Zoals je ziet, breit het echt prachtig op. Deze patronen hiervoor zijn later dit jaar beschikbaar.

Wat zijn garens waar jij jezelf graag mee verwend? Ik hou mij altijd aanbevolen voor nieuwe schatten!

Cadeautje-voor-jezelf-4

Janneke
Door

Janneke

op 18 Mar 2021

Hallo ik zou graag willen weten hoe duur een streng siidegarten is? Vriendelijke groeten Janneke

Reactie plaatsen