Haken met verloop garen - Breiclub.nl
Haken met verloop garen

Dan zie je zo een mooie gekleurde bol wol in de winkel liggen… “Wauw! Wat een kleuren!” Maar wat kun je nu wel en beter niet haken met verloop garen? Deze week zal ik jullie wat tips geven om de kleuren ook mooi te laten overkomen in je werkstuk. 

Zelf heb ik deze bol wol gekocht en zoals jullie misschien wel weten met een trappelzak begonnen. Nou ik kan jullie vertellen dat ik deze minimaal 4 keer uit gehaald had terwijl ik al aardig op weg was. De trappelzak is ongeveer 60-70 cm breed en de lengte moet ik nog bepalen.

Te druk

Die wafelsteek kwam in het begin heel mooi uit maar hoe verder ik kwam hoe minder mooi ik het vond worden en vond het te druk worden met het verloop wat ik in mijn garen heb zitten, oké ik haal hem uit en begin opnieuw, eerst met een andere naald want hij was ook best los aan het worden, maar het effect vond ik nog te druk in combinatie met het garen

haken-met-verloop-garen-2

Dit wordt hem niet, weer uithalen en ben begonnen met een andere steek zoals ik hieronder getekend heb. Als ik er nou gaatjes in laat vallen misschien wordt ie dan wel beter, maar een eigen patroon bedenken is best wel lastig! 

haken-met-verloop-garen-3

Ben begonnen met het aantal losse en toen begonnen met een rij halve stokjes, daarna een rij met halve stokjes met een losse ertussen en de volgende rij met alleen maar halve stokjes, maar dat vond ik ook niet mooi worden, ik twijfelde nog heel erg. Wel een leuk patroon maar misschien toch nog te druk voor deze wol. Het kwam gewoon niet zo uit als ik gedacht had.

Weer uithalen maar dat vond ik zonde omdat ik al best een stuk op weg was. Toen begonnen met een nieuwe bol omdat ik toch erg twijfelde.

Simpel patroon

Uiteindelijk ben ik met een rijen stokjes gaan haken, gewoon een simpel patroon die niet veel voorstelt en nu komt het mooie verloopgaren wel mooi uit en ben ik eindelijk tevreden. 

haken-met-verloop-garen-4

Tip! Zorg niet voor een te druk patroon wanneer je met verloopgaren werkt. 

Hebben jullie nog tips?

Reactie plaatsen