The Meow Collection - Breiclub.nl
The Meow Collection: Hoe ik het spoor van breien en haken weer oppikte.

The Meow Collection: Hoe ik het spoor van breien en haken weer oppikte.

The Meow Collection: Hoe ik het spoor van breien en haken weer oppikte. Tijdens mijn leven heb ik heel veel gebreid en gehaakt. Al voor ik naar de lagere school ging, heel lang geleden, kon ik breien, op de rechtshandige manier, hoewel ik met alle andere dingen absoluut linkshandig ben. 

Op de lagere school heb ik leren haken, ook op de rechtshandige manier, want linkshandigheid was toen nog uit den boze. Het is de nonnen desondanks niet gelukt om me rechtshandig te leren schrijven, maar breien en haken lukte wel. Al met al brei en haak ik mogelijk enigszins op een vreemde manier, maar dat heeft wat mij betreft de pret nooit mogen drukken. Ik ben altijd gek geweest op breien en haken en ik heb heel wat afgebreid en afgehaakt.

Waar vind je nog een goede kwaliteit wol/garen?

Totdat er een tijd kwam waarin alle wolwinkels verdwenen en het heel lastig werd om nog goede kwaliteit wol/garen te bemachtigen. Dat betekende lange tijd niet breien of haken. Eigenlijk heb ik het toen ook volledig uit mijn hoofd gezet.

Opnieuw ontdekt

Totdat ik een aantal jaren geleden op het internet The Meow Collection, een collectie van met de hand geverfde garens gebaseerd op de unieke en prachtige kleuren van katten, tegen kwam. Wat wil je nu nog meer als kattenliefhebber. ☺

en andere kleuren.

Die Meow Collection kwam ik tegen op deze website: http://ancientartsfibre.com/

Een wereld ging open

Het is voor mij het signaal geweest om weer op zoek te gaan naar patronen en garen. En op het internet ging er een wereld voor me open. Een wereld die uiteindelijk ook resulteerde in CALs en KALs en een Mystery Blanket van breiclub.nl, maar zover was ik toen nog niet.

Bij Ancient Arts Fibre Crafts heb ik een aantal bestellingen gedaan totdat ik een keer douane kosten moest betalen waar ik echt helemaal niet goed van werd.

Gelukkig is er ook in Nederland tegenwoordig weer prachtig wol/garen te koop, maar die eerste hernieuwde kennismaking met echt prachtig garen zal ik niet snel vergeten. En ik hoop nog steeds dat ik er ooit in zal slagen in Nederland een winkel te vinden die bereid is de produkten van Ancient Arts Fibre Crafts te gaan verkopen. Het grote struikelblok zijn echter de invoerkosten.

Inmiddels is hun collectie uitgebreid met een Woof Collection:

en vele andere kleuren.

Afgezien van de Meow en Woof collection zijn er nog vele kleuren verkrijgbaar die bv. zijn geïnspireerd door de natuur:

Alle kleuren vind je hier: http://ancientartsfibre.com/Yarn_Colours.html

Alle garens en kleuren zijn  overigens in verschillende diktes en samenstellingen verkrijgbaar.

En wat heb ik destijds van dit prachtige garen gemaakt?

Gelukkig heb ik nog wat garen liggen, maar hier is een voorbeeld van wat ik heb gemaakt:

the-meow-collection-9

Brown Tabby Trui: http://garnstudio.com/lang/nl/visoppskrift.php?d_nr=114&d_id=8

Muts: http://www.ravelry.com/patterns/library/witch-cats-hat by Christine de Savoie

Wanten: http://www.ravelry.com/patterns/library/fox-in-the-snow-mittens (met een kleine aanpassing om van de vos een kat te maken)

De sjaal is een samenraapsel naar eigen inzicht met kattenpootjes aan de onderkant.

En niet te vergeten mijn eerste brown tabby knitten:

Die Meow Collection was een fantastische aanleiding om een oude hobby weer op te pikken. En ik vind die kleuren nog steeds prachtig.

En wat ik ook geweldig vind…….

is dat ze met iedere verkoop van de Meow Collection de Meow Foundation in Canada and Best Friends Animal Society in the USA steunen met een donatie. En voor de Woof Collection geldt hetzelfde voor Best Friends Animal Society in the USA.

http://ancientartsfibre.com/Meow_Collection_Info.html 

http://ancientartsfibre.com/Woof_Collection_Info.html

Hebben (de ouderen onder) jullie ook ooit zo’n aanleiding (nodig) gehad?

Ria
Door

Ria

op 15 Aug 2015

Dit verhaal zou mijn verhaal kunnen zijn behalve het laatste gedeelte over de wol Ik ben erg linkshandig maar haken doe ik rechts. Ben na ongeveer 25 jaar weer begonnen toen ik op facebook ontdekte dat het weer helemaal in is en vooral dat je weer veel wol in de mooiste kleuren kunt krijgen. Dus ik heb mijn oude hobby weer opgepakt.

Reactie plaatsen