Boek van Kim Hargreaves “Honey” - Breiclub.nl
Het nieuwe boek van Kim Hargreaves “Honey”

Het nieuwe boek van Kim Hargreaves, Honey is uit. En ik heb het sinds vandaag in huis! Ik maakte de verzenddoos open en ……. de cover is meteen raak!

Honey is het lente / zomer boek 2014 van Kim Hargreaves, die jarenlang als designer voor Rowan heeft gewerkt. Het boek bevat 21 patronen, die allemaal een “beetje zon”  hebben meegekregen, gecombineerd met de uitstraling van de jaren 70.

De garens in het boek

De garens die in het boek worden gebruikt zijn: – Kidsilk Haze – Fine Lace – Panama – Cotton Glace – Softknit Cotton – Revive – Pure Linen – Creative Linen – Wool Cotton – Handknit Cotton – All seasons Cotton

De breipatronen in het boek van Kim Hargreaves “Honey”

Volgens de beschrijvingen zijn alle breipatronen geschikt voor eenieder met een beetje brei ervaring. Er staat 1 patroon in voor een sjaal, geschikt voor degene met enkele jaren haakervaring. De gebruikte tinten zijn bruin, goud, wit, blauw en roserood. Wat mij betreft springen een aantal patronen er bovenuit (kwestie van (goede?) smaak). Ik wil je de andere patronen niet onthouden, die kun je bekijken op www.knitrowan.com, op englishyarns.co.uk of op marijkemade.nl.

 Breipatroon Kelly

kelly Boek van Kim Hargreaves “Honey”

Een poncho gebreid in boordsteek en dubbele mossteek. Het garen dat is gebruikt is Rowan Softknit Cotton, afhankelijk van de maat heb je 5 tot 7 bollen nodig. Ik zie het helemaal voor me: op vakantie, net na het eten nog lekker nagenieten op het terras. Poncho mee, voor als het toch wat frisser wordt.

Breipatroon Candice

Boek van Kim Hargreaves “Honey”

Zo’n “handig om te hebben” vestje, niet te warm, met een mooi kabelrandje.Gebreid in Rowan Panama, afhankelijk van de maat heb je 10 tot 12 bollen nodig. Leuk op de manier waarop het model is gestyled. Ik vind de kleur van het vestje helemaal voorjaar.

 Breipatroon Sissy

Boek van Kim Hargreaves “Honey”

Een gestreepte baret. Ik zie dit meer voor het najaar, maar toch vind ik het leuk. Voor deze baret worden 9 kleuren Kidsilk Haze gebruikt, van alle kleuren maar een beetje. Als je er eentje zou maken, wordt het wel een dure hobby (tenzij je nog een paar bolletjes Kidsilk haze op vooraad hebt). Misschien een idee om er direct twee te maken? Het boek beschrijft ook hoe je de baret in 1 kleur kan maken, dan heb je 2 bolletjes nodig.

Breipatroon Mia

mia

Een klassiek wit vest, gemaakt van Softknit Cotton. Afhankelijk van de maat heb je 9 tot 12 bollen van 50 gram nodig. Voor een frisse dag, op een vale spijkerbroek …..

Conclusie over boek van Kim Hargreaves “Honey”

Wat een prachtig boek, wat een mooie cover! Ik ben er in ieder geval enorm blij mee. Het boek is te koop voor € 22,95.  En heb jij al ervaring met Kim Hargreave en/of het boek “Honey”? Laat hieronder jouw ervaring achter!

Reactie plaatsen