Oranje boven! Ook in breiboeken? - Breiclub.nl
Oranje boven! Ook in breiboeken?

Oranje boven! Ook in breiboeken? Het is vandaag Koningsdag. Een dag van overal rood, wit blauw en vooral oranje. Oranje is tenslotte de kleur van ons koningshuis.

Het woord voor de vrolijke, zonnige kleur is afkomstig van het Spaanse woord voor sinaasappel. Oranje staat voor energie en een positieve uitstraling.

Hoe zit het eigenlijk met het gebruik van oranje in de nieuwste breiboeken? Zijn de ontwerpers fan van (de kleur) oranje?

Eerst even kijken op Ravelry….

Als zoekcode heb ik Orange ingegeven. En dat levert prachtige resultaten op. Om te beginnen kom ik de patronen tegen van sinaasappels. Jazeker, er zijn patronen om een sinaasappel te breien. Het staat heel gezellig, zeker op zo’n frisse groene schaal.oranje boven in breiboeken

Nog even verder zoeken op Orange. En zo kom ik uit bij deze prachtige kantgebreide sjaal in warm oranje. Dit is een ontwerp van Michelle Miller. In de basis is dit een rechthoek. Met een kantpatroon dat volgens de ontwerpster ook geschikt is voor iemand die net begint met kantbreien. Zeker de moeite waard om eens uit te proberen.

Oranje boven Breiclub 2.jpg

Op Ravelry vond ik ook deze handschoenen. Is het geen plaatje?  Het is een ontwerp van Kimberly Porter. Het is bijna jammer dat we naar het zonnige weer toe gaan. Aan de andere kant geeft dat ook even de tijd om ze te maken. Dan zijn ze op tijd klaar voor wanneer het buiten weer herfstachtig wordt. Weer eentje voor op mijn verlanglijstje …..

Oranje boven Breiclub 3.jpg

Beide patronen zijn te koop op Ravelry.

En in de collectie voor het komende seizoen?

In het Rowan Magazine 57 komt oranje terug in het thema Relic. Voor de dames een gehaakte luchtige top, Sieci, geheel in oranje. Gemaakt van Pure Linen. Deze top roept gewoon de zon aan. Mooi ook, met dat zachte legergroen eronder. Het ontwerp is van Gemma Atkinson.

Oranje boven Breiclub 4

Aan de heren is ook gedacht. Viccio is een trui met gemeleerde kleuren, waarin oranje een duidelijke rol speelt. Ontworpen door Brandon Mably, gebreid in Purelife Revive.

Oranje boven Breiclub 5

Katia heeft een nieuw garen: Katia Bombay. En dat garen komt ook in vrolijke oranje combinatie. Zowel de wat fellere tint als de zachte tint oranje.

Oranje boven Breiclub 6

Oranje boven Breiclub 7

Het is een 100% katoenen garen, met een mooie glans eroverheen. Heel erg geschikt voor het voorjaar en de zomer. Uit de bol met het zachte oranje zie ik ook maar zo hele leuke granny squares ontstaan.

Ben jij fan van oranje?

Ben jij fan van oranje? Zitten er in je wolvoorraad ook oranje bolletjes om iets vrolijks en zonnigs mee te maken? We zouden het waarderen als je een leuke reactie hieronder achter laat.

 

Mystery Blanket 2015

Miriam
Door

Miriam

op 27 Apr 2015

Heb geen oranje in mijn, zeer beperkte, voorraad. Sunrise, clementine en burnt orange spreken me wel aan i.c.m. andere kleuren.

Bianca
Reactie plaatsen