Rowan Magazine 56 - Breiclub.nl
Rowan Magazine 56

Rowan Magazine 56 is uit! Rowan brengt twee keer per jaar een magazine uit. Het nieuwe herfst/winter magazine, Rowan Magazine 56, is nu uit.

In dit boek draait het om 3 thema’s. In dit blog vertel ik jullie meer over deze thema’s en de inhoud van het magazine.

Heb jij al bedacht wat je voor het komende herfst/winter seizoen wilt breien? Misschien is Rowan Magazine 56 een inspiratiebron, die je op ideeën brengt.

Rowan Magazine 56: 3 thema’s

Wilderness … is geïnspireerd op grootse, dramatische landschappen en de natuurlijke kleuren die je daar aantreft. In de patronen vind je duidelijk Schotse invloeden terug.

Craftwork … is geïnspireerd door een “artisan approach” op traditioneel handwerk, waarmee patronen, kleur en textuur worden geëerd. Je vindt hier duidelijk kenmerken van Bauhaus in terug.

Essentials … in dit thema worden de belangrijkste vormen van dit seizoen weergegeven, vertaald naar modellen die makkelijk te dragen zijn.

Wilderness

De foto’s voor dit thema zijn gemaakt in Schotland: in een open heuvelachtig (bergachtig) landschap toen het net gesneeuwd had. De ontwerpen in dit thema komen hiermee prachtig tot hun recht.

rowan magazineDeze trui, Craggie, heb ik in het voorjaar gezien op de H&H in Keulen. De trui is daar tentoongesteld op een paspop, maar is ook getoond in de modeshow. Maar dan zoals het in eerste instantie misschien wel bedoeld is: op een Schotse rok, op de muziek van River Dance ……….

Dit is wat mij betreft een unieke trui, stoer en authentiek door de grillige kabels, apart en zacht door de Fair Isles op de mouwen, waar een tikje roze in zit.

Mooi mooi!

rowan magazine 56Fyn is een herenvest, gebreid in Rowan Cocoon (mijn favoriete garen op dit moment). Het is een ontwerp van Marie Wallin.

Het vest is basic, de kabel maakt het stoer. De kabel wordt ook op het rugpand gebreid.

Ik hoop dat ik mijn man zo ver krijg dat hij dit vest wil hebben!!!

Ik wil het in ieder geval heel graag breien.

rowan magazineDe Brack Cape wordt gebreid in de garens Cocoon en Frost. Dit is een ontwerp van Lisa Richardson.

De cape heeft in de basis “de vorm van een lieveheersbeestje”. In de voorpanden wordt ruimte gelaten zodat je je armen er doorheen kan steken.

Lekker voor als het wat koeler wordt en je nog geen winterjas aan wilt. Doordat je je armen er als het ware doorheen steekt, is de cape ook prima voor in de auto.

Craftwork

rowan magazineDe eerste keer dat ik door het magazine bladerde, is me dit ontwerp, Franziska,  niet echt opgevallen. Ik moest er denk ik even aan wennen. Maar nu vind ik het super. Een heerlijke royale trui, mooie col erop en afgemaakt met strakke mouwen, waardoor de trui het vleermuismodel krijgt. De trui is gebreid in Felted Tweed.

rowan magazineDit is de Isolde Wrap.  Gebreid in een nieuw garen, Mohair haze. Mohair haze is samengesteld uit 30% wol en 70% mohair. Hierdoor is het een zacht, bijna aaibaar garen. Warm en toch licht in gewicht.

Dit garen geeft een ontwerp een bepaalde “lood and feel” mee. Voor de ontwerpen die gemaakt zijn met Mohair Haze, zou ik geen vervangend garen gebruiken. Tenzij je op zoek bent naar een heel ander eindresultaat.

Misschien een beetje spelen met de kleuren van deze wrap …….

Essentials

rowan magazine

Dit is een ontwerp van Marie Wallin, Poetry. Zo op het oog een gewoon truitje met korte mouwen. Tot je je omdraait, dan blijkt dat het truitje aan de achterkant sluit met een knopenrij. (Een omgekeerd vest eigenlijk). Hoe minder knoopjes aan de achterkant dicht, hoe spannender het truitje …….

Gebreid in Kid Classic.

Rowan Magazine 56

Het Rowan Magazine 56 bevat 41 ontwerpen. Ik heb er maar een paar uitgelicht. Als je meer ontwerpen wilt zien, klik dan op de volgende link:

http://www.marijkemade.nl/?product=rowan-magazine-56

Ben je van plan om een ontwerp uit dit magazine te maken? Laat het ons maar weten. Ik ben benieuwd naar het eindresultaat.

Reactie plaatsen