Lieve Marijke (Mystery Blanket maand 3)
Lieve Marijke (Mystery Blanket maand 3)

Lieve Marijke,

Wat een leuk blokje, ook de kleurenkeuze is leuk. Het is niet helemaal zoals bedoeld. Het dubbele stokje haak je in de overgeslagen steek, voor het werk langs, daardoor ligt het stokje ook echt voor je werk. Maar zoals jij een pieksteek hebt gemaakt kan ook. Het effect is nagenoeg hetzelfde.
Voor los of strak haken is natuurlijk geen norm. Bij amigurumi is strak haken een voordeel, bij een deken kun je wat losser. Net hoe jij het fijn soepel vind. Het voordeel van deze garens is dat het vanzelf soepel wordt. Net als een spijkerbroek die bij het dragen ook fijn soepel wordt.

Als je last van je handen krijgt is misschien de naald die je gebruikt niet de juiste voor je. Anders dan bij breinaalden heb je haaknaalden met diverse “handvatten” van alleen een rechte naald, tot een softgrip, of zelfs een soort handvat. Last krijgen van je handen is niet de bedoeling. Dus leg het dan even weg. Het moet wel leuk blijven!

Ik vind het super dapper dat je al als “haakkluns” al bezig bent met de 3de maand. Ik hoop dat je er wat techniekjes hebt bijgeleerd. Maar ik denk dat jouw voorliefde altijd bij het breien blijft. En voor mij net andersom ;-)

Veel plezier nog verder met maand 3.

Liefs, Kristel

Margaverweij
Door

Margaverweij

op 26 Feb 2023

Beste, Ik weet niet of dit hier moet maar zou me graag inschrijven voor het maken/bestellen van een gehaakte mystery blancket. Hoop snel wat van u te horen over hoe en wat. Mvg marga

Reactie plaatsen