Lieve Kristel (Mystery Blanket maand 1)
Lieve Kristel (Mystery Blanket maand 1)

Lieve Kristel, 

ik ben een breier. Ik ben geen haker. Als ik dan al een type haker ben, ben ik een haakkluns. Moet iedere keer op Youtube een filmpje opduiken waar wordt uitgelegd hoe je een stokje haakt en hoe je steken samen haakt. Ik heb wel wat dingetjes gehaakt, vind het toch ook wel leuk om te doen. In een overmoedige bui (ik had denk ik een Pipi Langkous momentje) heb ik gezegd dat ik jouw ontwerp van de High Tea deken zou haken. 

Ik schrok toch een heel klein beetje toen ik de doos met garens voor de High Tea haakdeken open maakte. Ik heb niet eerder zo’n groot project gehaakt. Ik ben echt een beginnende haker. Nu de doos er is zie ik er stiekem toch een beetje tegenop. Maar ik wil ook graag beter leren haken. En dan is jouw haakdeken de beste manier!! 

Als ik de beschrijvingen lees van de blokken van maand 1, dan denk ik toch echt dat ik dat ook kan. Die vintage granny, die vind ik te leuk! Zeker ook omdat ik weet dat die in al jouw ontwerpen voorkomt. Echt een signature blok in de ontwerpen van Kristel! 

Het begin was het moeilijkst. Op de een of andere manier werd het maar geen vierkantje. En nee, het komt later niet vanzelf goed.Een hele dag en heel veel pogingen later valt dan ineens het kwartje. En heb ik een heus vintage granny blok gehaakt dat er ook nog goed uit ziet! Het lijkt zelfs op de jouwe!!!

Ik ben ook niet zo bekwaam in het lezen van haakpatronen; vind het daarom zo fijn dat jouw patronen uitgeschreven zijn. Waarbij ik er ook al achter ben dat goed lezen niet altijd vanzelfsprekend is. Ik lees nu eerst de hele beschrijving van een toer en ga dan pas haken. Zodat ik van te voren weet hoeveel vasten er aan iedere zijkant moeten komen. Dat scheelt mij een heleboel uithalen van mislukte pogingen. 

En dan het opzetten van steken: lossen haken. Dank je wel voor de tip om de lossen met een haaknaald een maat groter te maken en dan verder te haken met de naald zoals genoemd in het patroon. Nu hebben alle toeren dezelfde spanning. Nu ik dat weet kan ik na een eerste poging ook echt verder ga?

Geloof jij er nog in dat ik van haakkluns naar een beetje ervaren haker kan gaan?

Liefs, 

Marijke


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lieve Marijke, 

Ik geloof er zeker in dat iedere “haakkluns” of beginnende haker, na het maken van deze deken zichzelf een gevorderde beginner mag noemen!
In de patronen, die inderdaad helemaal zijn uitgeschreven, zie je ook steeds in de laatste regel wat alle zijden, of toeren aan steken moeten hebben. Tellen is hierbij het toverwoord. 

De foto die ik van je kreeg zag er goed uit! Deze “Granny” is de klassieker. Werd, en wordt nog steeds gebruikt om dekens van restjes garen te maken. Dus altijd handig om deze onder de knie te hebben.
En zoals ik aangaf, we beginnen in maand 1 vrij makkelijk, alles komt aan bod. Lossen, vasten, stokjes, samengehaakt of als popcorn.  

Ik hoop dat je ondanks je gestoei uiteindelijk wel plezier kreeg in het haken en je trots bent op het resultaat!  

Liefs,

 

Kristel

Reactie plaatsen