Lieve Marijke (Mystery Blanket maand 1)
Lieve Marijke (Mystery Blanket maand 1)

Lieve Marijke,

Ik heb voor de breideken gekozen voor High wine. De haakdeken die dezelfde kleuren heeft, heb ik immers al, en de high Wine haken is qua kleuren anders. Dus voor mij waren de kleuren ook een aangename verrassing.

Van start met maand 1
Goed idee van je, om eerst proeflapjes te gaan maken! Het starten met die proeflapjes gaf mij even de zekerheid dat zelfs ik al die ingewikkelde steken kon maken. Ook heel fijn dat ik met elk blokje op 10 cm uitkwam. Bij het zien van blokje “met een korreltje zout in Rosa en Ivory” brak het zweet me uit. Wat leek me dat een moeilijk patroon! maar hoe simpel met zo’n mooi resultaat. De minikabel gaf mij wel wat frustratie. Het kruisen naar links, vond ik lastig! Ik gebruikte daar wel een kabelnaald voor precies zoals jij als tip gaf. Het kruisen naar rechts ging veel vlotter.
Onderaan het patroon schrijf je dat dit patroontje een beetje verslavend is. De eerste 2 herhalingen van het patroon was ik dat zeker niet met je eens. Maar eenmaal onder de knie, kan ik je niet anders dan gelijk geven!

Het inbreien van de patronen ging me ook best aardig af, maar ik vind het wel moeilijk om de draad precies zo mee te nemen dat het blok niet gaat trekken, of lussen aan de achterkant krijgt. Heb je hiervoor een tip? De Ivory accenten in de wijnflessen heb ik gemaast ipv ingebreid. Het blok met de druiven en olijven is beeldschoon! het breit ook zo lekker weg. Omdat het telpatroon aan beide zijdes hetzelfde is, “leest” het ook zo lekker.

Het blok met de pinwheel heb ik geprobeerd, maar deze even opzij gelegd. Ik ga de bijbehorende video nog een keer goed bekijken. Je geeft in het patroon aan dat het niet zo moeilijk te breien is. Ik geloof dat best, maar de techniek moet ik nog wel even onder knie krijgen.

Al met al heb ik er weer van genoten. De garens breien heerlijk!

Ik kijk uit naar maand 2!

Groet,

 Kristel

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lieve Kristel,

ik vind het zo leuk om te lezen dat je zo enthousiast bent begonnen aan de High Wine breideken. En dat het je zo goed af gaat!!

De deken beginnen met blok 10, dat voelt misschien een beetje raar. Maar het helpt je om aan het begin van de deken al de zekerheid te krijgen dat jouw deken de goede afmetingen zal krijgen. Het geeft ook een inkijkje in de technieken die je in de breideken vaker tegen gaat komen.

Dat pinwheel blok, he! Ik beloof je dat als je eenmaal door hebt hoe het moet, het echt niet moeilijk is. Dan breit het ook zo lekker weg! Ik hoop dat het filmpje bij dit blok je gaat helpen. En ja, je krijgt gaatjes op de diagonaal. Die horen erbij ….

Als je bij het inbreien de draad meeneemt aan de achterkant van het werk, helpt het heel erg als je de lussen aan de achterkant niet groter maakt dan 2 of 3 steken. De draad niet aantrekken, de draad weer oppakken als je die nodig hebt (omdat je deze achterlangs mee wilt nemen en je dus deze draad aan de achterkant om een andere kleur kruist, of omdat deze kleur aan de beurt is om mee te breien ….).
Zo’n blok wordt trouwens echt mooier als je het opspant …

Dat doe je goed: het werk aan de kant leggen als je er even niet uit komt. Anders levert het je alleen maar frustratie op, en dat zou toch zonde zijn.

Ik hoop dat je vooral plezier beleeft aan het breien van deze deken.


 Marijke

Reactie plaatsen