Lieve Kristel (Mystery Blanket maand 3)
Lieve Kristel (Mystery Blanket maand 3)

Lieve Kristel,

het is fijn als een expert even met je meekijkt. Als je bezig bent met de Mystery Blanket haken en je alles behalve een ervaren haakster bent. Ik zie geen andere haakblokken van dichtbij, kan dus ook niet vergelijken. Jij hebt heel veel gehaakt, hebt veel haakontwerpen gemaakt. Jij bent de expert.

Je gaf aan dat mijn blokken er netjes uit zien en dat ik strak haak. Het gekke is dat me dat verbaasde, omdat ik geen vergelijkingsmateriaal heb denk ik “dat het zo hoort”. En ik me af en toe af vraag of mijn lussen niet te los zijn. Aan de andere kant verbaast het me niet, omdat ik ook een redelijk strakke hand van breien heb. Daarmee zijn mijn haakblokken aan de kleine kant en wat stugger dan de blokken die jij hebt gemaakt. Misschien verklaart dat ook wel waarom ik bij het haken vrij snel last krijg van mijn handen.

Maand 3 heeft de “piekensteek”. Daar ben ik de maand mee begonnen. Ik had wel in de laatste toer 35 steken in plaats van 31 steken. Ik heb de laatste toer een paar keer uitgehaald en opnieuw gehaakt, kom iedere keer op 35 steken uit. Ik zal onderweg wel ergens meer steken gehaakt hebben dan de bedoeling was. Het blok is mooi rechthoekig, ik laat het zo. En ook dit blok is netjes geworden (al zeg ik het zelf ‘-) ), maar kleiner dan jouw blokken. Het goede nieuws: het maakt niet uit. Al mijn blokken zijn kleiner dan die van jou. En maken samen een groot blok. De grote blokken zijn even groot en maken straks een mooie deken. Mijn uiteindelijke deken zal kleiner worden dan het voorbeeld en dat is prima.

Hieronder een foto van mijn uitwerking van de piekensteek. In een andere kleurcombinatie dan het voorbeeld, gewoon omdat het kan.

Liefs, Marijke


Reactie plaatsen