Halloween haaksels, leuke versiersels voor je huis - Breiclub.nl
Halloween haaksels

Halloween haaksels: Halloween is een feestdag die vooral in Ierland, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Canada wordt gevierd. De laatste jaren dringt Halloween ook steeds meer door tot Europa. Ook Nederland ontkomt er niet langer aan. Halloween wordt gevierd op 31 oktober. 


In de Keltische kalender begon het jaar op 1 november met Allerheiligen. De oogst was binnen, het zaaigoed voor het volgend jaar lag klaar, dus was er tijd voor een vrije dag, het Keltische Nieuwjaar of Samhain.


Met Halloween verkleden kinderen zich en bellen aan als het donker wordt bij huizen in de buurt, die versierd zijn met pompoenen, lichtjes, etc. De kinderen halen op deze manier snoep op.

Tijdens Halloween herdenken we de overledenen en jagen we de boze geesten weg door ons te verkleden. Het is een beetje griezelig en dat zie je ook terug in de Halloween versiersels.

Ik vind het wel leuk!

Vorig jaar heb ik mijn huis opgesierd met gehaakte Halloween versiersels. Dit jaar heb ik voor jullie wat patronen opgezocht.

Het is leuk om slingers te maken voor Halloween. Deze kun je binnen, maar ook buiten ophangen. Op de site van Lottehaakt heb ik voor jullie een patroon voor een schedel en een patroon van Jack Skellington uit The nightmare before Christmas gevonden.

Deze zijn makkelijk te verwerken in slingers en zijn snel klaar. Via de links kom je bij het patroon.


Dit duiveltje is ook erg leuk en geeft een beetje kleur aan het Halloween feest. Dit patroon vind je via deze link.

Halloween wordt ’s avonds gevierd in het donker. Kinderen gaan vaak met lantaarns de straat op en gaan langs bij de huizen die versierd zijn. In het donker vallen deze huizen vooral op door de kaarsjes die buiten staan en de uitgeholde pompoenen met lichtjes erin.

Ook hiervoor heb ik voor jullie een leuk patroon gevonden, wat de Halloween sfeer echt weergeeft. En je hoeft er zelf geen pompoen voor uit te hollen, hoewel dat ook erg leuk om te doen is.

Het patroon vind je via deze link.


Krijgen jullie er al zin in?

Ik ondertussen wel!

Nog eentje dan. Dit patroon heb ik uitgekozen, omdat ik hem zo schattig vind. Het hoeft natuurlijk niet allemaal eng te zijn tijdens Halloween. Vooral voor jongere kinderen is dit een heel leuk spookje.

Het patroon is te vinden via deze link.


Ik wens jullie veel haakplezier toe en ik ben benieuwd hoe jouw huis eruit ziet tijdens Halloween!


brigitte_211@hotmail.com
Door

brigitte_211@hotmail.com

op 01 Oct 2016

heel leuk de patroontjes van halloween zeker het proberen waard

Mary
Door

Mary

op 02 Oct 2016

Zal best heel euk zijn maar de foto's die erbij zijn zijn maar 1 cm hoog

Mary
Door

Mary

op 02 Oct 2016

Zijn nu goed sorry

Stephanie
Door

Stephanie

op 05 Oct 2016

Leuke patroontjes!

Reactie plaatsen