100 sneeuwvlokken om te haken. een echte aanrader - Breiclub.nl
IJskoud!

Sneeuwvlokken haken! Wat vliegt de tijd! Nog even en dan zitten we weer onder de kerstboom. Maar wat een fijne en knusse tijd! Een tijd met veel lichtjes en gezelligheid. ’s Avonds gauw donker.. gordijnen dicht…kachel en kaarsjes aan! Het is tijd voor een nieuw haakwerkje. Wat dacht je van sneeuwvlokjes haken?

Ik haakte deze sneeuwvlokjes voor de kerstmarkt. Ze zijn snel klaar en het effect mag er zijn.

Sneeuwvlokken

Deze sneeuwvlokjes komen uit het boek: 100 sneeuwvlokken om te haken van Caitlin Sainio

Het complete handboek voor het haken van ijskristallen.

Sneeuwvlokken

Dit boek bevat 100 voorbeelden en mooie ideeën voor leuke projecten. Er staan vele voorbeelden in. Het is maar net welke je aan spreekt. Je kunt de ijskristallen ophangen of voor decoratie op kussens of op kleding naaien.

Ik geef even een korte impressie van het boek:

Het boek bevat:

  1. basisinformatie
  2. een vitrine met foto’s van alle 100 sneeuwvlokken.
  3. Patronen : De patronen zijn onder verdeeld in: patronen voor beginners. Patronen voor gevorderde beginners en patronen voor gevorderden.
  4. Projecten waaronder mutsen en sjaals, versierde kussens en ingelijste sneeuwvlokken.

Sneeuwvlokken

Het is een echte aanrader dit mooie duidelijke boek. En voor elk wat wils. Er staan duidelijke tekeningen en foto’s in van de te haken sneeuwvlokken. Ze zien er allemaal leuk uit. En ze zijn goed te maken!

Tip: Het is aan te raden om de gehaakte sneeuwvlokken te blocken. Even de sneeuwvlok opspannen/spelden op bijvoorbeeld en schuimmatje en dan nat sproeien. Hierna droog laten worden. Het resultaat is een mooi strak uitziende sneeuwvlok. De steken en de vorm komen dan beter tot hun recht. En daar doen we het voor.. toch!

Tip: Het is aan te raden om zo dun of fijn garen te gebruiken. Het projectje komt dan ook weer het meest tot zijn recht: Een ijskristal is fijntjes en fragiel!

Ik zou zeggen.. op naar de boekwinkel of bibliotheek voor dit geweldige boek: 100 sneeuwvlokken om te haken!

Welke ga jij h/maken?

Groet,

Ingrid Terpstra

http://hobbydingen.com/

R.T. Pieterse de Jong
Door

R.T. Pieterse de Jong

op 26 Nov 2017

Heerlijk was het om deze ijskristallen te haken. Vooral in de zomer tijdens een hittegolf. Je werd er heerlijk “cool” van. Later met de kerstkaarten verstuurd naar familie en vrienden. Die waren heel blij.

Reactie plaatsen