Paddenstoelen haken, het is tijd voor een herfst tafel - Breiclub.nl
Paddenstoelen haken

Wat hoort er bij de herfst .. juist! Paddenstoelen haken. In mijn vorige blog schreef ik over pompoenen. Deze vruchten horen zo bij de herfst. Heb jij er al één of twee …of meerdere gehaakt?

Het is nu tijd voor de herfst

Ik heb nu de zomerspulletjes vervangen door herfstspulletjes. Het weer veranderd en daardoor de natuur.

Het is tijd voor een herfst tafel/tafereeltje/hoekje.

Paddenstoelen haken

Op mijn werk als peuterleidster ging ik na de zomervakantie met de kinderen/peuters “herfst- schatten” zoeken. We liepen dan rond het sportveld bij de bosjes langs. We kwamen dan na een rondje dorp weer met van alles terug op de peuterschool.

De kinderen hadden mandjes en tassen vol met “schatten”. Bladeren, kastanjes en eikeltjes en nog meer. Ook zaten er dan veren en bloemetjes bij ;-)

Paddenstoelen zagen we op het grote sportveld staan. Deze lieten we natuurlijk staan en werden door ons bekeken. Op de peuterschool hadden we de peuters verteld over de paddenstoel met behulp van een prentenboek en voorwerpen. Een paar ouders namen kastanjes mee. Zakken vol, hier is heel veel mee geknutseld en gespeeld!!

Zo’n leuke tijd, de herfst. Straks met al die herfst kleuren. Al die vallende blaadjes en het veranderen van de groene tinten naar rood/bruin en gele kleuren.

Ik heb jaren geleden vele herfst dingetjes gehaakt. Waaronder deze paddenstoelen.

Paddenstoelen haken

Het patroontje komt hier vandaan.

Het is een mooi patroontje met een duidelijke omschrijving.

Hier nog een mooi patroon. Je kunt ook de paddenstoelen in mooie natuur tinten haken.

Paddenstoelen haken

Dit is één van mijn favoriete paddenstoel. Hij is zo echt.

Patroontje vind je hier.

En dan deze nog.

Deze paddenstoelen heb ik ook gemaakt. Je hebt wat rood en wit garen nodig en aan de slag! Er zijn zoveel verschillende soorten en maten paddenstoelen te vinden.

Over een tijdje een fijne herfst wandeling maken. Als de zon zo mooi schijnt en je de natuur ziet veranderen… op zoek naar mooie paddenstoelen. ;-)

Welke paddenstoel ga jij maken?

Groet,

Ingrid Terpstra

http://hobbydingen.com/

Reactie plaatsen