Schelpen haken, vakantiehaaksels - Breiclub.nl
Zon zee strand… en schelpen haken!

Houd je van de zee, strand en mooie luchten… dan kan ik je een vakantie in Denemarken aanbevelen. Je hebt er veel water; zeeën en prachtige stranden. De lucht is schoon en fris. En dan de rust! Heerlijk! Ik werd er erg geïnspireerd door, door het landschap en de schelpenstranden. Ik kreeg zin in schelpen haken …

En dan alles vast te leggen en mooie foto’s te maken!

In Denemarken kom je stranden tegen met alleen stenen of stranden met schelpen; heel veel schelpen. Allerlei verschillende schelpen zoals mosselen, grote strandschelpen, zwaardschede en nog veel meer soorten.

We zaten nu in Noord Jutland. In Trend. We hadden een huisje dichtbij de zee met een tuin vol met heide en omgeven door bos. Een fijnere combinatie bestaat er niet! Die geuren en kleuren. Inspiratie genoeg.

Ik nam een tijdschrift Anna nr  6 2017 mee van huis en haakgaren in allerlei blauwtinten/zee kleuren. Ik had zo’n voorgevoel dat ik door wat ik zag, genoeg inspiratie zou krijgen.

En ja dat was zo. Mijn eerste “ haaksel ” in Denemarken was  een schelp genaamd de “ronde slak”. Een mooi patroontje en een leuk resultaat. Ik maakte twee slakken  in mijn favoriete kleuren.

schelpen haken

Daarnaast begon ik met een zeester. Bij de slakken gebruikte ik de “kreeft” steek. Toepasselijker kan bijna niet ;-)

Het patroontje van de zeester heb ik van Pinterest gehaald. Zie hier.

Hier staat een mooi diagram bij.

schelpen haken

Ik haakte als extra een kreeftsteek om de randen heen… zo lijkt het meer op een zeester.

Kreeft steek zie een filmpje op You tube:

Nadat ik de haakseltjes had gemaakt wachtte ik op een zonnige dag met veel wolken. Ik heb foto’s bij “ons strand” gemaakt. Het resultaat mag er zijn vind je ook niet!

Heb jij ook in de vakantie gehaakt? Kreeg je ook inspiratie door je omgeving?

Groeten,

Ingrid Terpstra

http://hobbydingen.com/

De Breimeisjes
Door

De Breimeisjes

op 03 Sep 2017

Leuk bedacht, de combinatie met de kreeftsteek :-) Groetjes, Akkelien

Reactie plaatsen