Joke Postma: Box, bed & buggyspeeltjes - Breiclub.nl
Box, bed & buggyspeeltjes

Ik heb pas geleden een boek gekocht en daar staan toch leuke schattige dingen in. Het boek heet Box, bed & buggyspeeltjes, het is geschreven door Joke Postma.

Joke heeft het haken van haar oma geleerd. Ze heeft een keer een workshop Amigurumi gevolgd en was meteen verslaafd. Na verloop van tijd is ze begonnen met een webshop om op verzoek te haken. Van daaruit is ze begonnen om zelf patroontjes te ontwerpen, onder de merknaam Jookzcreaties. Met medewerking van scheepjes heeft ze dit boek uitgegeven.

In het boek staan 40 haakpatroontjes waarmee je op thema kan haken. Er zijn safaribeestjes, dino’s, girafjes, pooldiertjes en tuindiertjes. Ze zijn heel leuk om cadeau te doen of voor je eigen kleine wondertje.

Met de beestjes maak je muziekmobielen, rammelaars, speenkoorden, muziekdoosjes en wagenspanners. En dat allemaal in hetzelfde thema, hoe leuk is dat. Er zijn 26 verschillende speeltjes voor in de box, in bed of aan de buggy.

Toen ik het boek zag was ik meteen verliefd op die schattige cadeautjes. Mijn favoriet zijn de pooldiertjes en de tuinbeestjes. In het boek legt Joke alles heel duidelijk uit, ze geeft ook een korte uitleg over de Amigurumitechniek.

Verder wordt er duidelijk uitgelegd hoe je een houten babygym  en houten onderstel voor trekbeestjes maakt om de beestjes aan te maken.

Joke heeft een eigen site https://jookzcreaties.nl/ en een facebookpagina https://www.facebook.com/jookzcreaties/. Op haar site kan je alle patronen bestellen, je kan daar zelfs het onderstel voor de trekbeestjes bestellen.

Ik ben in ieder geval helemaal fan van het boek en als ik klaar ben om wat kerstdingen te haken ga ik zeker wat dingen maken uit het boek. Het is ook een leuk cadeau voor sinterklaas of kerst.

Dit was het weer voor deze week, veel haakplezier allemaal .

Groetjes Belinda

Reactie plaatsen