jacquard breien
Alles over breien
Babette Nijhof
Alles over breien
1 min
0

Stoer effect: jacquard breien binnenste buiten

1 min
0

Jacquard breien: Ik blijf steeds leuke ideeën opdoen om weer eens iets nieuws te gaan breien. In winkels loop ik vaak langs de rekken en maak dan foto’s van vesten, truien, foto’s met leuke verrassende patronen die ik ooit nog wel eens wil gebruiken…..

Zo zag ik al een tijd terug in de winkel een leuke voorbeeld van een omslagdoek met jacquardpatroon waarbij de verkeerde kant aan de goede kant te zien was.

Jacquard breien maar dan de binnenkant buiten

Dit geeft een superleuk en stoer effect. En bewijst gelijk weer eens waarom zelf iets breien zo leuk is: je kunt er voor kiezen om eens iets anders uit te proberen.

Een leuk voorbeeld van een breipatroon voor een trui is dit patroon van Scheepjes.

Jacquard breien

Dit patroon is onder meer te vinden op de site van chefwol.

En als je het binnenstebuiten jacquard iets té vindt, kun je natuurlijk het jacquard ook op de gewone manier breien.

Ook bij de Mystery Blanket van 2014 zaten mooie inbreipatronen die er aan de achterkant ook supermooi uitzien.

Hoe kun je draden het mooist meebreien?

Als je een jacquardpatroon binnenstebuiten wil gebruiken, vraagt het wisselen en mee laten lopen van de verschillende draden wel aandacht. Je wilt niet dat er allerlei losse lussen te zien zijn vooral als je in het patroon meer dan 3 steken van dezelfde kleur achter elkaar breit.

Dit kan door de losse draad mee te nemen tijdens het breien en na 3 steken de draad waarmee je breit afwisselend onder de losse draad door en over de losse draad heen te pakken. Zorg er tijdens het breien ook voor dat het werk en de losse draden niet te los en niet te strak zitten.

Een goede uitleg over jacquard of fair isle breien vind je ook in filmpjes op youtube. Ikzelf vond dit  dit filmpje heel duidelijk uitleg geven:

Het is helaas wel in het Engels.

Heb jij al eens een jaquard patroon binnenste buiten gebruikt? 

Reacties
Categorieën