Het boek Omslagdoeken van Hélène Lesger - Breiclub.nl
Het boek 'Omslagdoeken' van Hélène Lesger

Het boek ‘Omslagdoeken’ van Hélène Lesger: een boek voor de breister of haakster, die een warme omslagdoek wil maken. Het bevat 21 patronen; niet altijd de moeilijkste patronen, maar die wel een prachtig resultaat opleveren. Een aanrader voor mensen, die de beginnersfase voorbij zijn, maar nog niet aan gevorderde doeken toe zijn.

Hierbij maakt zij gebruik van mooie garens; van katoen in combinatie met kralen via de warme garens van Drops Garnstudio, naar de wilde zijde van BC Garn. Een mooie combinatie, die ook in diverse wolwinkels in Nederland beschikbaar zijn.

 

Uitstraling van het boek Omslagdoeken van Hélène Lesger

De uitstraling van het boek is zeer toegankelijk; het nodigt uit tot lezen en begint met een korte brei- en haakcursus, voordat er naar de projecten gegaan wordt. Ook wordt er uitgelegd hoe men een teltekening moet lezen – en dat is voor de beginnende kantbrei(st)er een must.

omslagdoeken

Hoogtepunten

Hoogtepunten in het boek zijn onder meer de kanten sjaal – waar je twee foto’s van ziet. Persoonlijk vind ik de foto in het boek te donker; de sjaal komt hier niet tot zijn recht, in combinatie met de donkere kleding, en de dito omgeving.

In het boek is die te vinden op pagina 22 en 23. De Tussah Silk is op zich prettig om mee te werken, alleen moet je wel letten op kleine splintertjes die je in het garen tegen kunt komen. Het patroon daarentegen breit erg makkelijk weg, en is snel uit het hoofd geleerd.

Het boek 'Omslagdoeken' van Hélène Lesger Het boek 'Omslagdoeken' van Hélène Lesger

Daarnaast staat er ook een prachtige omslagdoek in met enorme kabels. De auteur geeft aan dat er in dat geval best veel geteld moet gaan worden, maar dat mag de pret niet drukken. Dit doek zou ik best willen gaan maken, maar misschien in een lichtere kleur.

Aan het eind van het boek worden onder meer de gebruikte garens op een rijtje gezet, en de sponsors en mensen die er verder aan hebben meegewerkt genoemd.

 

Samenvatting

Omslagdoeken  – Hélène Lesger

ISBN: 9789058774736
Omvang: 72 blz.
Uitvoering: paperback

Prijs: €14,95

Uitgever: Forte te Baarn

Doelgroep: beginnende en ietwat gevorderde handwerkers

Duidelijkheid van de patronen: 5 sterren

Keuze van de garens: goed

Foto’s: 4 sterren.

 

Heb jij wel eens gewerkt uit het boek van Hélène Lesger? Ik ben benieuwd naar jouw ervaring!

gitte
Door

gitte

op 22 Feb 2015

op pagina 14...........kabel B.............die loopt niet door, maar begint opnieuw na naald 34.........erg jammer of heb ik iets verkeerd gedaan?

Reactie plaatsen