Page content

Interview met Roosjes

article content

Interview met Roosjes

Het begon met PoesMuis, haar allereerste eigen ontwerp. Geïnspireerd door haar eigen gelijknamige kat. Maar het is niet alleen bij PoesMuis gebleven… ik heb het natuurlijk over de leuke beestjes van Roosjes!

Roos haakt nu sinds ongeveer drie jaar en leerde het zichzelf aan door middel van verschillende YouTube filmpjes en boekjes. Het haken is erg belangrijk geworden voor Roos: ze kan er al haar fantasie en creativiteit in kwijt. Verder vind ze het haken ook erg rustgevend en gezellig!

Roos woont op een erf met verschillende lieve en grappige dieren. Waaronder pony’s, konijnen, kippen, varkens en honden. De tuin staat vol met mooie bomen en planten en grenst aan de polder. Daardoor zijn er veel vogels en reizen er veel insecten, eendjes, kikkertjes, muisjes en vlinders door de tuin. Ideeën voor nieuwe ontwerpjes krijgt Roos vooral als ze bezig is met haar dieren of de tuin.

Ze pakt dan snel haar schetsboek erbij om haar idee uit te werken. Als ze het uitwerkt op papier, schrijft ze er ook haar ideeën bij en kleurt de tekening in. Vervolgens gaat ze lekker snuffelen in haar wolkast om de kleurtjes bij elkaar te zoeken.

Eenmaal de kleuren bij elkaar gezocht gaat ze aan de slag. Te beginnen bij het hoofd: ‘Want als het hoofdje niks wordt, heb je aan de rest ook niks,’ verteld ze. Tijdens het haken houd ze alles bij in een schriftje zodat ze dit later allemaal uit kan werken.

‘Ik probeer ze altijd wel een bepaalde blik mee te geven. Dit doe ik door de stand van de oogjes, wimpers of een stukje vilt. Ook ben ik dol op bloemetjes en strikken, haha,’ aldus Roos.

Het nieuwste patroon van Roos is Hankey, een Jack Russel en tevens mijn favoriet. Hankey is Roos’ eigen hondje en ze vind hem zo lief, grappig en ondeugend dat ze hem wel móest haken.

Stel dat Roos, om wat voor reden dan ook, ooit niet meer zou kunnen haken, dan zou ze dat heel erg vinden. Ze heeft dan gelukkig nog wel veel andere hobby’s waaronder motor rijden, het verzorgen van haar dieren en tuinieren.

Roos geeft ook nog een tip mee voor als je zelf graag aan de slag wilt: ‘kijk tekenfilms! Maak het jezelf niet te moeilijk. Ontwerp iets wat je denkt dat wel zou moeten lukken.’

Patronen van Roosjes kan je vinden op www.roosjes.net

Roosjes volgen kan ook op Facebook: facebook.com/roosjes

Welk patroon van Roosjes vind jij het leukst?

Gratis! Download nu 42 patronen

GRATIS! Vul je naam + e-mailadres in en download het gratis E-book:

Wij hebben ook een hekel aan spam
Danielle
Mijn naam is Daniëlle Eveleens en ik ben 22 jaar. Samen met mijn man en ons huisje-boompje-beestje woon ik in het mooie, rustige Drenthe. Ik heb een grote passie voor dieren, ben een echte boekenwurm en verslaafd aan amigurumi’s. Sinds ik vorig jaar zelf ben begonnen met ontwerpen van amigurumi’s, wil ik mensen graag laten zien hoe leuk haken is! Er is telkens zoveel leuks en nieuws te ontdekken op het gebied van haken! Aan de hand van mijn blogs wil ik mensen gaan inspireren en motiveren om ook zelf lekker aan de slag te gaan! Meer informatie over mij en mijn amigurumi’s kan je vinden op: Website: www.daniscreaties.nl Facebook: facebook.com/daniscreaties

Comment Section

0 reacties op “Interview met Roosjes

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.