Uil Floortje, pakketje van Stip&Haak - Breiclub.nl
Uil Floortje

Op de KreaDoe stond Herriët van Stip&Haak met haar prachtige kraam vol met lieve knuffels. Mijn aandacht was bijna direct volledig opgeslokt door de mini’s. Al eerder heb ik een blog geschreven over 10 verschillende versies van Mini beer Bram, maar nu is het de beurt aan Mini uil Floortje.

Deze keer geen 10 verschillende versies, maar een prachtig exemplaar met garen uit het haakpakketje wat ik heb bemachtigd op de KreaDoe.

Stip&Haak verkoopt haar pakketjes in TE schattige tasjes, alleen daarom moet je het pakketje al hebben! Vanwege die schattige tasjes kwam ook het idee voor de mini-fotoshoot van dit schattige kleine uiltje.

Het patroon van mini uil Floortje is superduidelijk. De steken en stappen zijn goed overzichtelijk beschreven waardoor dit uiltje geschikt is voor ieder niveau. Het haken gaat razendsnel, behalve de voetjes. De voetjes zijn door alle mini onderdeeltjes wel een gepriegel, maar ach dit houdt het ook wel weer een beetje spannend!

Het aannaaien van de oogjes was voor mij wel een dingetje. Hoe krijg je de oogjes netjes? Hiervoor vraag ik de gouden tip aan Herriët zelf:

De gouden tip is dat de steekjes met het vastnaaien van de oogjes niet helemaal door het kopje heen gehaald moeten worden, maar kleine steekjes onder het oogje zodat ze er mooi bovenop komen liggen.

Uil Floortje

Ik heb ontzettend genoten van dit fantastische patroontje en ik kan niet wachten om Mini uil Floortje met pluisgaren te maken. Maar die versie bewaar ik voor een volgend blog, dus die houden jullie nog even van mij tegoed!

Hoe vinden jullie mijn Mini uil Floortje geworden? Ik ben er in ieder geval helemaal ondersteboven van!

Uil Floortje

Liefs,

Minke

De Breimeisjes
Door

De Breimeisjes

op 02 Dec 2017

Het is echt een schattig uiltje! Groetjes, Akkelien

Reactie plaatsen