Workshop tunisch haken naar aanleiding van het gelijknamige boek - Breiclub.nl
arrow_drop_up arrow_drop_down

Op zaterdag 17 juni 2017 heb ik een gratis workshop “tunisch haken” gevolgd bij Wolcafé in Schoonhoven. Deze was georganiseerd naar aanleiding van het boek “Workshop tunisch haken”, dat dinsdag 13 juni 2017 uitkwam.

 Wolcafé

Ik heb Leonie van Wolcafé ontmoet op de haak en breidagen afgelopen mei. Ze vertelde dat er een nieuw boek uitkomt waar zij aan meegeschreven heeft, namelijk “Workshop tunisch haken”. Dit boek komt uit op dinsdag 13 juni 2017 en tijdens de boekpresentatie zou er een leuke workshop georganiseerd worden.

Natuurlijk wil ik naar de workshop toe! Je bent nooit uitgeleerd in de haakwereld.

Het is zaterdag en ik rijd samen met mijn lieve moeder richting Schoonhoven. Dat is zo’n 3 kwartier rijden vanuit mijn woonplaats Zoetermeer, dus dan is het veel gezelliger om samen te gaan.

Aangekomen in Schoonhoven waren daar Leonie van Wolcafé en Alice van het blog “Alice in hobbyland”. Er waren 2 verschillende projecten voorbereid, namelijk een etui met klipsluiting en een ronde onderzetter, allebei tunisch gehaakt. Dit zijn eigen patronen van Alice en Leonie, te vinden op hun eigen websites.

Mijn moeder en ik hebben allebei een andere workshop gevolgd. Ik die van het etui en zij die van de ronde onderzetter. Zo kunnen we elkaar daarna de andere techniek weer leren en hebben we echt veel geleerd in de 1,5 uur van de workshop.

Workshop tunisch haken

De sfeer tijdens de workshop was super, de mensen waren vrolijk en iedere vraag kon gesteld worden. De tafel was vrolijk opgezet met overal bolletjes garen en heerlijke snacks.

 Workshop tunisch haken

 Na 1,5 uur ploeteren heb ik het tunisch haken onder controle gekregen.

Tevens was er een korting van 10% op alles in de winkel (boeken uitgesloten) vanwege het boekenfeestje. Uiteraard heb ik daar nog even goed gebruik van gemaakt! Ik heb wat leuke knoopjes gekocht en natuurlijk een paar mooie tunische haaknaalden zodat ik thuis vrolijk door kan gaan.

Dezelfde avond heb ik het etui nog afgemaakt. Ik heb 6 toeren zonder kleurwisseling toegevoegd zodat het een mooi tunisch haaknaalden etui zou worden. Door de kleurwisselingen was de binnenkant “rommelig”. Ik heb besloten om hem te voeren met vlieseline, ook wel strijkstof genoemd. Zo kunnen mijn haaknaalden de meeloopdraden niet raken.

Het eindresultaat is super leuk geworden!

Uiteraard heb ik het boek ook meegenomen.

Mijn uitgebreide boekenreview komt in mijn volgende blog, met een giveaway!

Houd mijn blog dus goed in de gaten!

 

 

Over de schrijver
Mijn naam is Minke, 27 jaar oud en ben een fanatiek amigurumi-haakster. In mijn blogs wil ik jullie meenemen in de trends, events en alles wat er hip is omtrent het amigurumi-haken. Mijn haakervaring is nu ruim 2 jaar, eigenlijk nog heel kort. Maar doordat het haken me zo “gegrepen” heeft is het niet meer uit mijn leven te denken. Kasten vol met garen liggen te wachten tot mijn haaknaald er iets moois van gaat maken. Momenteel ben ik vooral bezig met het uitdagen van mezelf. Dit doe ik door moeilijke projecten of moeilijkere garen te gebruiken en hier zal ik jullie de komende tijd alles over vertellen! Om te kijken wat ik zoal heb gehaakt in de afgelopen jaren kan je mijn facebookpagina bezoeken onder: http://www.facebook.com/minkjes. Alles wat er nog gaat komen ga ik zoveel mogelijk met jullie delen!
Reactie plaatsen