Joure onder de wol!
arrow_drop_up arrow_drop_down

Evenement

Joure onder de wol!

“Schapen scheren, vachten kopen, lammetjes knuffelen, wol demonstraties, workshops en wolmarkt”!

Een paar weken geleden ging ik naar de wolwinkel in Joure “Ajoure”,daar lagen flyers van deze markt. “Joure onder de wol”. Ik had er wel eens van gehoord, maar had geen idee wat het nu precies was en inhield. Het had mijn interesse zeker gewekt en ik wilde er graag naar toe. Op Facebook vond ik meer informatie.

Joure onder de wol. Het evenement vindt dit jaar voor de zesde keer plaats. Het is een 1 daags evenement om iedereen kennis te laten maken met alle aspecten van wol. Schapenwol maar ook wol van de alpaca en de geit.

Afgelopen zaterdag 18 mei 2019 was het zover: “Joure onder de wol”. Zaterdagmiddag ging ik ,met stralend mooi weer, naar Joure. Ik parkeerde de auto bij het centrum. Ik liep direct naar het veld, bij de kerk, waar de markt was. Het was er gezellig druk. Er stonden tafels met emmers met veldbloemen en de markt was vol wolletjes, in allerlei kleuren. Een kleurrijk geheel!

Bij de marktkramen waren enthousiaste kunstenaars, eigenaars en vrijwilligers van wolwinkels en bedrijfjes. Er werden demonstraties gehouden waaronder weven, spinnen, breien en haken. Op het andere veld werden schapen geschoren. Je kon een schaap uitkiezen en dan deze wol kopen. Hoe mooi wil je het hebben!

De losse wol, het wassen, kaarden, spinnen.. alle facetten kon je op deze markt volgen. Het doel van deze markt is om te laten zien, te laten voelen en ervaren hoe het is om te werken met wol. Een ware inspiratie bron voor zowel jong als oud! Nou echt wel!

Met een heerlijk zonnetje,de vele wol liefhebbers en de kleurige bollen wol, werd het een stralend dagje uit! Ik heb genoten en ik ga volgend jaar zeker weten weer!

Ik las later dat er duizenden bezoekers op de markt zijn geweest!

Ben jij ook wel eens op deze of een andere wol beurs geweest?

Groet,

Ingrid

www.Hobbydingen.com

 

 

 

 

 

Over de schrijver
Mijn naam is Ingrid Terpstra. Ik ben 50 jaar, woon in Friesland met man en 3 kinderen. Mijn beroepen zijn gastouder en peuterspeelzaalleidster. Mijn hobby’s zijn haken, knutselen, fotograferen en tekenen. We wonen bij het water in een fijn huis. Binnenshuis wordt veel gehaakt en gemaakt. Marjan onze oudste dochter en ik zijn “haakverslaafd”. Het haken hebben we een paar jaar terug (weer) ontdekt en nu hebben we een eigen blog “Hobbydingen” genaamd. Op ons blog staan onze creaties! Neem eens een kijkje. www.hobbydingen.wordpress.com Het is fijn om hobby’s te hebben en mensen enthousiast hier voor en hier door te maken.. :-)
Akkelien
Door

Akkelien

op 24 May 2019

Super leuk! Ik zal het volgend jaar in de gaten houden, want het is natuurlijk ook net wat voor mij ;-)

Reactie plaatsen