Waterflestasje haken voor de Avond4daagse - Breiclub.nl
Een Avond4daagse waterflestasje

Waterflestasje haken: Volgende week loopt dochterlief weer mee met de Avond4daagse hier in het dorp. Vorig jaar had ik voor haar een waterflestasje gehaakt. Ze was er erg blij mee, maar het hengsel droeg niet zo fijn. Dus dat moest anders en daarom heb ik dit jaar een nieuwe gemaakt, met een ander fijner dragend hengsel.

Het hengsel van het waterflestasje dat ik vorig jaar maakte, bestond uit een ketting van lossen en stokjes. Maar juist de ketting van losse sneed erg in de schouder bij het dragen van een volle fles water. En dat is tijdens het lopen echt niet fijn…

Waterflestasje haken

Dit jaar heb ik het hengsel op een andere manier gemaakt door gewoon 6 vasten heen en weer haken tot de gewenste lengte. En nu draagt het watertasje top!

Waterflestasje haken:

Ik gebruikte de volgende steken: halve stokjes voor de bodem, vasten in achterste lus, vasten en stokjes met een losse voor de hoogte.

Waterflestasje haken

Ik haakte de stokjes in de losse ruimte van de vorige toer. Herhaal de toer met de stokjes en de losse tot de gewenste hoogte.

Let hierbij op dat het geheel uitrekt wanneer er een volle fles met water in zit. Daarom is mijn tasje ongeveer 17 cm hoog en het hengel is ongeveer 80 cm lang. De fles die ik hier gebruik, is de EcoFles 500ml van Tupperware. Deze fles is 21 cm hoog. De dop steekt hierdoor boven het tasje uit waardoor je zo uit de fles kan drinken. Je hoeft de fles er dus niet helemaal uit te halen. Ook dat heb ik dit jaar verbetert aan mijn waterflestasje ontwerp. Kind blij, mama blij!

Waterflestasje haken

Ik heb het tasje gehaakt met een bolletje verloop katoen van de Action met haaknaald 3 van KnitPro. Je kan de tas nog versieren met bloementjes of andere leuke applicaties.

Ik wens iedereen een geweldige Avond4daagse en ik ben benieuwd wat jullie haken voor deze sportieve activiteit!

dymphna
Door

dymphna

op 19 Jun 2016

hoe kan ik de uitleg afdrukken

Marian Maas Bussing
Door

Marian Maas Bussing

op 19 Jun 2016

Wat mooi heb je een patroon voor mij???

Marielle
Door

Marielle

op 27 Jun 2016

Heb er geen patroon van. Alleen deze beschrijving. Het ligt er ook echt aan welke fles je gebruikt. Succes! Marielle

Marion
Door

Marion

op 27 Aug 2018

Mag ik vragen hoe je dan het open patroontje hebt gedaan 1 stokje, 1 losse en dan weer een stokje?? of 2 losse ertussen? de bodem is alleen halve stokjes toch en net zolang meerderen totdat de cirkel groot genoeg is...

Reactie plaatsen