arrow_drop_up arrow_drop_down

Mini hartjes haken: Sommige projectjes zijn heel verslavend, of je nou meteen een doel voor hebt of niet. Zo ook het haken van een hartje: een beetje liefde creëren in vijf minuten. Gewoon om als versiering aan een cadeautje te hangen of om aan je sleutelbos te hangen (of die van je partner). 

Een mini hartje maak je met een restje wol en een haaknaald. Je start je hartje met het maken van een magic ring, zie hier een handig YouTube filmpje:

Mini hartjes haken

Je combineert lossen, stokjes en dubbele stokjes die door de magic ring een hartje vormt.

Hartje 1

Je begint met het haken van drie lossen.

Hartje 2

Nu haak je drie dubbele stokjes.

Hartje 3

Vervolgens haak je drie stokjes.

Hartje 4

Haak nu een dubbel stokje, dit is je puntje.

Hartje 5

Je haakt nu hetzelfde patroon terug dus haak 3 stokjes.

Hartje 6

 

Nu haak je drie dubbele stokjes.

Hartje 7

Haak vervolgens 3 lossen.

Hartje 8

Nu trek je de magic ring aan via het korte draadje, links op de foto.

Hartje 9

Het hartje ontstaat, haak nu een halve vaste om het hartje af te maken.

Hartje 10

Knip nu je draad af en werk af zoals je wilt. Ik rijg een houten knoop en klaar!

Hartje 11

Hartje 12

 

Over de schrijver
“Breien?! Haken?! Waar haal je de tijd vandaan, je doet toch al zoveel?!” Deze vraag is ogenschijnlijk terecht; ik werk fulltime (marketeer), doe als bestuurslid vrijwilligerswerk, ben lid van een ondernemende netwerkclub, vind het leuk om met vrienden leuke dingen te doen, studeer een marketing opleiding Nima C en ja… ik haak en ik brei! Ik brei en haak door mijn moeder die mij dat leerde toen ik een jaar of 6 was. Inmiddels ben ik wat jaartjes ouder maar ik vind het nog steeds leuk om sjaals, sokjes, poppetjes, eigenlijk van alles te maken en anderen hier blij mee te maken. Ik vind het leuk om na ieder project na te denken voor wie ik nu weer iets ga maken dus het resultaat kan iedere keer anders zijn in ontwerp of kleur. Soms maak ik patronen zelf, soms laat ik me inspireren door de vele leuke voorbeelden op bijvoorbeeld Pinterest! Ik organiseer regelmatig breikransjes. Deze naam is door een vriendin bedacht: een soort thee kransjes met iets lekkers erbij. Gezellig bij elkaar komen waarbij ik anderen leer breien of haken en waar we samen handwerken, ieder aan een eigen project. Website: www.mhaakselsenbreisels.nl Instagram: @Mhaakselsenbreisels Facebookpagina: Mhaakselsenbreisels.
janneke hillenaar
Kyra

Door

Kyra

op 20 June 2016

Wat een fijn, simpel patroon met heldere uitleg, bedankt! Ik zocht nog een leuk hangertje voor aan het bedankje voor de juffen, deze hartjes zijn daar heel geschikt voor.

Reactie plaatsen

Meedoen met de Mystery Blanket '19? Start: 1 december 2019

Maak een breideken of een haakdeken in het thema Butterflies. Kies nu jouw kleurenpakket!