Vandaag begint juli, dé zomermaand! En daar horen zonnebloemen bij
Vandaag begint juli, dé zomermaand! En daar horen zonnebloemen bij

Vandaag begint juli, dé zomermaand! En daar horen zonnebloemen bij

Ik vind ze echt prachtig, jammer dat ze altijd vrij kort mooi blijven. Om wat langer van zonnebloemen te kunnen genieten heb ik wat zonnebloemen geborduurd. En dat deed ik niet op borduurstof.

Ik borduurde op een gehaakt vlaggetje:

Het haken van een vlaggetje is een makkelijk werkje.

Ik gebruik meestal dit patroon van Karin aan de Haak. Ik heb al veel vlaggetjes gehaakt én geborduurd, ik maak regelmatig naamslingers en borduur dan letters op de vlaggen.

Deze keer koos ik voor een zonnebloem. Heel leuk om de bloem steeds mooier te zien worden.

Ik borduurde ook op een breiwerkje:

Het is bedoeld als hoesje voor de telefoon.

Ik heb al heel wat hoesjes gebreid, vaak brei ik direct een motiefje in. Op mijn blog zijn er een paar te vinden, bijvoorbeeld hier.

Als je inbreien moeilijk vind, kun je ook mazen, dan volg je echt de steken en lijkt het alsof het is ingebreid. Ik vind dat het borduren met kruissteken ook een erg leuk effect heeft. Ik heb voor dit hoesje 48 steken opgezet op 4 naalden. Het is rond gebreid, dan brei je alle toeren recht. Op de gewenste hoogte hecht je af. Ik heb zelf nog een paar toeren boordsteek gebreid om het hoesje boven iets strakker te maken. Een lusje en een knoop zorgen ervoor dat je het hoesje kunt afsluiten.

En ik borduurde op een schrijfboekje:

Zo’n saai boekje vraagt erom, daar moet je gewoon wel wat mee doen. Ik moet bekennen dat het prikken van de gaatjes een lastig werkje is, maar het effect vind ik zelf zo leuk, dat ik het er graag voor over heb. Ik schreef al eens een blog over hoe ik te werk ga, die vind je hier.

Borduurpatronen kun je vinden op het wereldwijde web. Bijvoorbeeld hier bij Freppi.

Bij Freppi.com vind je trouwens ook allemaal haak- en breipatronen en zoveel meer.

Een andere tip is om “strijkkralen” aan je zoekopdracht toe te voegen. Dan krijg je vaak eenvoudige voorbeelden die ook zeer geschikt zijn om te borduren.

Houd je ook van zonnebloemen? Of heb je liever andere bloemen?

Met een borduurtje kun je allerlei dingen een persoonlijke touch geven. Het hoeft maar klein te zijn om voor een groots effect te zorgen!

Deze blog is met veel plezier geschreven door

Akkelien

 

Liefs van De Breimeisjes!

Je kunt De Breimeisjes ook volgen via

Over de schrijver
Hallo, mijn naam is Akkelien Smink. Ik ben getrouwd (in 1991) en moeder van een zoon (2000) en wij wonen in Friesland. Zelf ben ik geboren in 1965 en ik heb dan ook handwerkles gehad op de lagere school, zoals dat toen heette. Ook leerde ik wel eens wat mijn moeder en haar moeder. Handwerken heb ik altijd leuk gevonden en ging als een rode draad mee door alle opleidingen die ik volgde. Op de HAVO koos ik textiele werkvormen als examenvak en op de pedagogische akademie haalde ik alle aantekeningen, ook die voor handwerken. Natuurlijk zijn er jaren geweest dat ik nauwelijks een haak- of breipen aanraakte en toch pakte ik regelmatig de draad en wat naalden weer op. Sinds een aantal jaren haak en brei ik er weer vrolijk op los, vaak samen met vriendin Lydia en zo ontstonden De Breimeisjes. Die naam klopt niet helemaal, maar klinkt wel lekker. Er kwam een website en later een blog, om te laten zien wat we allemaal maken. Dat is meer “mijn ding”, vooral het bijhouden van de blog (debreimeisjes.blogspot.nl) vind ik erg leuk. Zonder Lydia was het vast niet eens ontstaan, dus blijft het De Breimeisjes. Nog steeds hebben Lydia en ik regelmatig “club”, dat wil zeggen: we drinken koffie/thee, nemen daar wat lekkers bij, kletsen heel wat af en ondertussen zijn we aan het haken of breien. Altijd weer inspirerend!
Reactie plaatsen

arrow_drop_up arrow_drop_down