Ja, dat garen heb ik echt nodig
Ja, dat garen heb ik echt nodig

You can’t buy happiness

but you can buy yarn

and that’s pretty close

Ken je die quote? Als je van breien en/of haken houdt, vast wel. Al heb je nog zoveel bolletjes wol, er kan er altijd nog wat bij. Je ziet wat leuks in een winkel en denkt: “Ja, die kleur heb ik nog niet!” Er komt iets leuks voorbij via een website en je hart begint te huppelen! Of je doet mee aan een give away en je wint wat.

Zo komt het dat er nogal wat zakjes en tasjes met vrolijke bolletjes bovenop mijn al overvolle handwerktrolley liggen. Daarnaast vormt zich bovendien een steeds hogere stapel doosjes met kleurige strengetjes en fleurige wolletjes.

Deze quote is vast ook heel herkenbaar:

Too many ideas

not enough time

Zelf heb ik nu een punt bereikt dat ik toch maar eens wat ideeën wil gaan uitvoeren en tegelijk iets aan die “huge amount of yarn” ga doen, oftewel die reusachtige hoeveelheid garen.

Op de foto hierboven laat ik allemaal strengetjes garen zien, allemaal handgeverf, door diverse Nederlandse “verfsterren”. Heel leuk om te hebben, wel lastig om te bedenken wat je ermee gaat doen, want het zijn meestal maar kleine strengetjes, 10 of 20 gram. Snoepjes zijn het, stuk voor stuk. Toch, om ze nu alleen maar te laten liggen, dat vind ik een beetje jammer. Mijn idee is nu om eens wat projecten te verzinnen voor in ieder geval een deel van dit mooie garen. En dit is het eerste wolletje waar ik iets mee ga doen:

Eerst heb ik van de streng een bolletje gewikkeld. Weet je niet hoe dat gaat? Ik schreef er al eens een blog over, die vind je hier https://breiclub.nl/over-breien/hoe-wind-je-wol/

Je ziet nu ook goed hoe de draad gekleurd is.

Ik ga babysokjes breien, daarvoor is zo’n bolletje wol groot genoeg.

Tegenwoordig zet ik graag steken op met een rekbare opzet. Hier vind je een filmpje https://www.garnstudio.com/video.php?id=229&lang=nl

Voor deze babysokjes heb ik 32 steken nodig. Met deze methode zet je die eerst op 1 naald met 1 steek extra, 33 steken dus. Als je de eerste toer breit, verdeel je de steken over 4 naalden, op elke naald 8, direct in boordsteek 2 recht, 2 averecht. De laatste steek neem je over op de eerste naald en dan brei je die samen met de eerste steek. Dat is direct het begin van toer 2. Dan kun je de boord verder breien, zie ook in de volgende collage:

Omdat het garen al heel leuk is, brei ik klassieke sokjes zonder aparte steken. In deze blog https://breiclub.nl/over-breien/gratis-breipatronen/lieve-babysokjes/ vind je een beschrijving. Het leuke van sokjes breien is, dat het best snel klaar is, dus hiervoor heb je niet veel tijd nodig. Als je weinig ervaring hebt met sokken breien zijn babysokjes ook perfect om daar wat aan te doen. Het zijn ook nog eens hele leuke cadeautjes, handig om wat op voorraad te hebben. Al denk ik dat niet al mijn mooie strengetjes veranderen in babysokjes. Ik heb meer ideeën 😉

Sokje 1 is inmiddels klaar, sokje 2 staat op de pennen:

Wat zou jij maken met deze mooie wolletjes? En wat is jouw favoriete quote?

Ik ben heel benieuwd! Laat je het weten in de reacties?

📷 Akkelien Smink

Deze blog is met veel plezier geschreven door

Akkelien Smink

Volg je mij al?

https://debreimeisjes.blogspot.com/

En dat kan ook via

Liefs van De Breimeisjes!

Reactie plaatsen