Madeliefjes haken/breien/borduren voor lieve mama’s
Madeliefjes haken/breien/borduren voor lieve mama’s

Madeliefjes haken/breien/borduren voor lieve mama’s

Madeliefjes voor lieve mama’s

Eind april, Koningsdag is net voorbij en er komen nog meer feestelijke dagen aan. Het houdt niet op 🙂
Vandaag wijd ik mijn blog aan moederdag. Mijn zoon vraagt al weken wat ik dan wil hebben. Tja, ik vind eigenlijk dat het een aardigheidje kan zijn, grote cadeaus zijn echt niet nodig! Al vind ik moeders wel heel bijzonder en belangrijk. Wat of waar zouden we zijn zonder moeders? Best een goed idee om de mama’s te verrassen met iets liefs of iets lekkers, of ze eens in de bloemetjes te zetten.
En wat zijn de beste bloemen voor ma de liefste?
Precies: madeliefjes!

Persoonlijk ben ik gek op zelfgemaakte cadeautjes. De tijd dat je kind op school iets maakt, dat is toch super leuk! Ik heb in de afgelopen jaren ook weer cadeautjes gemaakt en laat hier ter inspiratie wat zien:

Je ziet boven een schaaltje waar ik met porseleinstiften madeliefjes op tekende en een notitieboekje waar ik een margriet op borduurde. In het midden een gehaakte margriet met een magneet erachter, voor op de koelkast. Onderaan zie je twee madeliefjes die een doos bonbons extra feestelijk maken en een armbandje met gehaakte madeliefjes.

Dat zijn voornamelijk gehaakte madelieven en dit jaar had ik mijn zinnen gezet op een gebreid exemplaar.
Online ging ik op zoek en ik kwam terecht bij Freppi. Daar vind je heel veel verschillende technieken en ontzettend veel patronen en knutselideeën. Onder het kopje “Breien” ging ik naar “Bloem”. Daar vond ik diverse patronen die door het aanpassen van kleuren heel geschikt zijn als madelief of margriet. Een beetje jammer dat niet alle patronen nog te vinden zijn. Soms kloppen de linkjes niet meer. Gelukkig vond ik via de tweede pagina een Engels patroon van een “daisy”. Een madeliefje dus. Dát linkje werkt wél.
Het resultaat is een klein bloemetje, redelijk snel klaar. Het zijn 6 onderdelen. Dat heeft als nadeel dat er 12 draden zijn om af te hechten…

Met het laatste draadje zette ik direct een veiligheidsspeldje vast aan de achterkant: zo is het een broche. In het originele patroon wordt het bloemetje vastgezet op een haarspeldje. Ook een goed idee.
Ik ben blij met de broche en ga ‘m zeker dragen. Goed te combineren bij veel kleuren.

Ik vond ook een breipatroon in een boek dat ik in huis heb. Een heel ander model en deze wil ik graag eens uitproberen. Het is model nummer 8, een van de eersten van de 100 dus. Het behoort volgens het boekje tot de eenvoudige ontwerpen. Ik ben benieuwd of dat klopt. Het heeft in elk geval minder onderdelen, dat is al fijn.

Nog wat ideetjes om met zelfgemaakte madeliefjes te doen: met gehaakte madeliefjes kun je een slinger maken of een ketting. Zo’n bloem kan een boekenlegger worden.
Op mijn blog vind je inspiratie en (links naar) patronen onder het label “moederdag”. En op het wereldwijde web vind je nog veel meer.

Doe jij iets aan moederdag? En geef je ook de voorkeur aan zelfgemaakte cadeautjes?
Ik hoop dat ik je op een idee gebracht heb!

Volg je mij al?
https://debreimeisjes.blogspot.com/

En dat kan ook via
Facebook: @debreimeisjes
Instagram: @debreimeisjes

Deze blog is met veel plezier geschreven door
Akkelien Smink
Liefs van De Breimeisjes!

Aja
Door

Aja

op 12 May 2019

Heel leuk ziet er gezellig uit is dit patroon ook te downloadenaja

Akkelien Smink
Door

Akkelien Smink

op 20 May 2019

Hoi Aja, het patroontje van het gebreide madeliefje kun je vinden via de link bij Freppi!

Reactie plaatsen