Dé breigadget: knijpers!
Dé breigadget: knijpers!

Ben jij een breister die altijd in is voor de nieuwste gadgets of vind je het juist prima om het zo te doen, zoals je het altijd al deed?

Zelf ben ik aan de ene kant redelijk behoudend, en toch ook zeker in voor nieuwe dingen. Zo ben ik heel enthousiast over het breien op rondbreinaalden. In eerste instantie deed ik dat dan met goedkope varianten, maar inmiddels heb ik mooiere en duurdere aangeschaft en wat breit dat ontzettend fijn!

Brei-accessoires

Ik heb ook de nodige brei-accessoires, zoals kabelnaalden, stekenmarkeerders, een toerenteller en breivisjes. Kabelnaalden gebruik ik regelmatig, andere dingen zelden of nooit. Dus toen ik vorig najaar op vakantie ging, nam ik garen mee en diverse breinaalden en m’n handwerketuitje. Daar zaten geen breivisjes in. In die vakantie ging ik bezig met ontwerpen voor de Breiclub-foute-kerstdeken. Een heel leuk project dat ik gemaakt heb, samen met drie andere ontwerpsters en mijn aandeel bestaat uit drie gebreide blokken. In één van de drie wilde ik allemaal schaapjes breien. En ik ging ze inbreien. Dán zijn breivisjes wel heel handig. Hoe ging ik dat doen?

Nu had ons Franse vakantiehuis wel een wasmachine en een wasrek, maar knijpers waren er niet. Die had ik dus al gekocht. En dat waren hele leuke!

Ze blijken perfecte vervangers voor de breivisjes! Ik vind het ideaal. Het is zelfs heel handig, je kunt het knijpdeel gebruiken om de draad vast te houden, zodat het garen niet onnodig afrolt. En je kunt ze daarmee ook aan je breiwerk vast knijperen, ik vind het ideaal.

In de praktijk gebruik ik veel vaker knijpers bij het breien. Zo ben ik bezig met het breien van de “Gail, aka Nigthsongs”, een omslagdoek met een ajourpatroon. Dat is een project dat ook wel eens een tijdje blijft liggen. Het geprinte patroon bewaar ik in zo’n plastic hoesje, met de teltekening erboven op. Vastgehouden door… knijpers!

En ik zet ook wel eens een knijper op het uiteinde van de naalden, om te voorkomen dat de steken eraf glijden in die tijd dat het terzijde ligt.

Knijpers zijn voor mij onmisbaar bij het breien. Ze zijn echt voor meer dingen geschikt dan alleen voor wasgoed! Gelukkig heb ik er genoeg, dit is mijn knijpermandje 😃

Gebruik je ook knijpers bij je handwerk?

Of heb je een andere verrassende brei-gadget? Ik ben in voor goede tips!

Deze blog is met veel plezier geschreven door

Akkelien Smink

Volg je mij al?

https://debreimeisjes.blogspot.com/

En dat kan ook via

Over de schrijver
Hallo, mijn naam is Akkelien Smink. Ik ben getrouwd (in 1991) en moeder van een zoon (2000) en wij wonen in Friesland. Zelf ben ik geboren in 1965 en ik heb dan ook handwerkles gehad op de lagere school, zoals dat toen heette. Ook leerde ik wel eens wat mijn moeder en haar moeder. Handwerken heb ik altijd leuk gevonden en ging als een rode draad mee door alle opleidingen die ik volgde. Op de HAVO koos ik textiele werkvormen als examenvak en op de pedagogische akademie haalde ik alle aantekeningen, ook die voor handwerken. Natuurlijk zijn er jaren geweest dat ik nauwelijks een haak- of breipen aanraakte en toch pakte ik regelmatig de draad en wat naalden weer op. Sinds een aantal jaren haak en brei ik er weer vrolijk op los, vaak samen met vriendin Lydia en zo ontstonden De Breimeisjes. Die naam klopt niet helemaal, maar klinkt wel lekker. Er kwam een website en later een blog, om te laten zien wat we allemaal maken. Dat is meer “mijn ding”, vooral het bijhouden van de blog (debreimeisjes.blogspot.nl) vind ik erg leuk. Zonder Lydia was het vast niet eens ontstaan, dus blijft het De Breimeisjes. Nog steeds hebben Lydia en ik regelmatig “club”, dat wil zeggen: we drinken koffie/thee, nemen daar wat lekkers bij, kletsen heel wat af en ondertussen zijn we aan het haken of breien. Altijd weer inspirerend!
Reactie plaatsen

Doe jij weer mee aan het leukste brei- en haakproject van het jaar?

Ik doe mee
Ontdek alles over het thema van dit jaar!
Your information is safe with us