Dé breigadget: knijpers!
Dé breigadget: knijpers!

Ben jij een breister die altijd in is voor de nieuwste gadgets of vind je het juist prima om het zo te doen, zoals je het altijd al deed?

Zelf ben ik aan de ene kant redelijk behoudend, en toch ook zeker in voor nieuwe dingen. Zo ben ik heel enthousiast over het breien op rondbreinaalden. In eerste instantie deed ik dat dan met goedkope varianten, maar inmiddels heb ik mooiere en duurdere aangeschaft en wat breit dat ontzettend fijn!

Brei-accessoires

Ik heb ook de nodige brei-accessoires, zoals kabelnaalden, stekenmarkeerders, een toerenteller en breivisjes. Kabelnaalden gebruik ik regelmatig, andere dingen zelden of nooit. Dus toen ik vorig najaar op vakantie ging, nam ik garen mee en diverse breinaalden en m’n handwerketuitje. Daar zaten geen breivisjes in. In die vakantie ging ik bezig met ontwerpen voor de Breiclub-foute-kerstdeken. Een heel leuk project dat ik gemaakt heb, samen met drie andere ontwerpsters en mijn aandeel bestaat uit drie gebreide blokken. In één van de drie wilde ik allemaal schaapjes breien. En ik ging ze inbreien. Dán zijn breivisjes wel heel handig. Hoe ging ik dat doen?

Nu had ons Franse vakantiehuis wel een wasmachine en een wasrek, maar knijpers waren er niet. Die had ik dus al gekocht. En dat waren hele leuke!

Ze blijken perfecte vervangers voor de breivisjes! Ik vind het ideaal. Het is zelfs heel handig, je kunt het knijpdeel gebruiken om de draad vast te houden, zodat het garen niet onnodig afrolt. En je kunt ze daarmee ook aan je breiwerk vast knijperen, ik vind het ideaal.

In de praktijk gebruik ik veel vaker knijpers bij het breien. Zo ben ik bezig met het breien van de “Gail, aka Nigthsongs”, een omslagdoek met een ajourpatroon. Dat is een project dat ook wel eens een tijdje blijft liggen. Het geprinte patroon bewaar ik in zo’n plastic hoesje, met de teltekening erboven op. Vastgehouden door… knijpers!

En ik zet ook wel eens een knijper op het uiteinde van de naalden, om te voorkomen dat de steken eraf glijden in die tijd dat het terzijde ligt.

Knijpers zijn voor mij onmisbaar bij het breien. Ze zijn echt voor meer dingen geschikt dan alleen voor wasgoed! Gelukkig heb ik er genoeg, dit is mijn knijpermandje 😃

Gebruik je ook knijpers bij je handwerk?

Of heb je een andere verrassende brei-gadget? Ik ben in voor goede tips!

Deze blog is met veel plezier geschreven door

Akkelien Smink

Volg je mij al?

https://debreimeisjes.blogspot.com/

En dat kan ook via

Liefs van De Breimeisjes!

Paulette van der Reijden
Door

Paulette van der Reijden

op 25 Apr 2024

Wat een super tip, knijpers gebruiken ipv breivisjes! Ik heb nu een orderlijk breiwerk. Hartelijk dank! Vriendelijke groet,Paulette van der Reijden

Reactie plaatsen