Pietjes van nu
Pietjes van nu

Pietjes van nu

Het is bijna 5 december, het kan nog net: een blogje over Pieten!

Voor mij is het een speciale naam want mijn zoon heet Piet 🙂

Vandaag gaat het uiteraard over andere Pieten.

Gehaakte Pietjes

Het is al wat jaartjes geleden dat ik deze Pietjes haakte:

Nu zijn er allerlei veranderingen bezig in de wereld en dat geldt ook voor Pieten. Die krijgen een ander kleurtje. Tja, zonnebanken blijken ook niet meer zo gezond te zijn, en zelf mijd ik de zon zomers ook een beetje. Ik snap het dus wel dat bruin niet meer kan.

We hebben eerst al eens regenboogpieten gehad. Dat zag er super vrolijk uit. Nu heb ik de achterkant van die Pietjes afgewerkt met gehaakte rondjes in felle effen kleuren. Dáár kun je natuurlijk ook gezichtjes op maken.

Roetveegpieten

Momenteel zie je ze niet meer, die kleurige Pieten. De laatste tijd zijn het vooral roetveegpieten. Ik ben eens gaan testen of ik die kan maken en daarom ging ik eerst op zoek in mijn voorraad naar mogelijkheden. Ik vond restbolletjes met heel snel en met heel langzaam kleurverloop. Ik heb vervolgens nog een bolletje gekocht met een gemiddeld kleurverloop.

Hiermee ging ik aan de haak, ik haakte van alle drie zo’n basisrondjemet vasten. Mijn bevindingen zijn:

– Met het hele snelle verloop, dat zwartwitte garen, haakt het lastig, het is moeilijk te zien. Alsof je met zwart garen haakt. Ik vind het effect ook wel heel erg gespikkeld.

– Het langzame verloop is gewoon té langzaam. Dat wist ik al vooraf, want in mijn restje zat niet eens meer zwart. Maar je ziet ook dat nu alleen het midden lichtgrijs is en de rest wit.

– Het nieuwe bolletje geeft het beste effect, dat is een mooi rondje vol vlekken.

Met de derde ben ik verder gegaan. De oogjes is altijd een klusje, maar je zou ook van die plakoogjes kunnen gebruiken. Ik vond de gele veertjes weer terug die ik ook voor de andere Pietjes gebruikt heb! Van de meeste tussenfases heb ik foto’s gemaakt. Je ziet ze in de volgende collage:

Ik gebruikte het gespikkelde rondje als achterkant. Het handige bij deze Pietjes is dat je niet alle draadjes heel precies hoeft weg te werken. Ik heb de begin- en einddraadjes aan elkaar geknoopt en wat korter geknipt, zie de middelste foto onder. Als je er dan een achterkantje opzet, is het keurig afgewerkt. Bij het rondhaken heb ik direct een lusje gehaakt. Als je het handig doet, hoef je dan alleen nog het laatste einddraadje weg te werken.

Best leuk geworden, dit roetveegpietje, vind je niet?

Als je deze Pietjes ook wilt haken: het patroon vind je hier.

En je kunt zelf kiezen wat voor Pietje jij maakt! Leuk om voor het raam te hangen!

Heb jij je huis versierd voor 5 december?

Deze blog is met veel plezier geschreven door

Akkelien Smink

Volg je mij al?

https://debreimeisjes.blogspot.com/

En dat kan ook via

Liefs van De Breimeisjes!

Reactie plaatsen