En de kleur is… oranje!
En de kleur is… oranje!

Momenteel is het nogal veel oranje dat je tegenkomt. In de folders, in de reclameblokken, in de winkels. Tja, zelf heb ik helemaal niks met voetbal, dus ik wist eigenlijk niet eens wanneer die wedstrijden begonnen. Het inspireerde me wel en daarom is het thema van deze blog… oranje! Er staan nog meer grote sportevenementen op de kalender dit jaar en anders is ‘t ook nog zeer bruikbaar voor andere feestelijke gelegenheden.

Want als je een beetje kunt handwerken, dan kun je heel goed zelf zorgen voor wat oranje in huis! Een paar jaar terug heb ik bijvoorbeeld vlaggetjes gebreid voor een vriendin die 50 werd. Ik koos toen de kleuren rood/wit/blauw/oranje. Ik schreef daar deze blog over. Het leuke is dat m’n vriendin die vlaggetjes nog vaak gebruikt bij allerlei gelegenheden.

Het is ook heel leuk om met deze kleuren vlaggetjes te haken in grannystyle. Als je ze effen haakt zijn ze al prachtig, als je meer kleuren per vlaggetje gebruikt kan je al heel veel variaties maken.

Een ander leuk idee is het haken van armbandjes. Deze armbandjes haak ik van katoen, een restje is voldoende. Mijn oranje versie weegt 3 gram, dus uit 1 bol kun je er een heel stel haken! Ik heb gehaakt met haaknaald 2½. Je kunt dit naar eigen inzicht aanpassen.

Begin met een magische ring en haak daarin 6 vasten.

Haak spiraalsgewijs door, in elke steek 1 vaste.

Let op: het vergt wel wat concentratie! Je moet niet per ongeluk gaan meerderen of steken overslaan natuurlijk!

Haak door tot je genoeg lengte hebt om het als armband te gebruiken. Je moet het om je hand kunnen krijgen. Er zit wel een beetje rek in, dus het hoeft niet heel ruim te zijn.

Is het lang genoeg? Knip de draad af en haal ‘m door. Dan kun je met behulp van een naald het armbandje dicht naaien.

Drie jaar terug heb ik armbandjes gemaakt in de Olympische kleuren, toen waren de Winterspelen. Die set is in principe dit jaar ook weer bruikbaar. Ze zijn in alle kleuren leuk, deze armbandjes dragen heel fijn en je kunt ze maken in kleuren van je favoriete land, of in de kleuren die passen bij jouw outfit. Je kunt ook een extra lange maken, die kan dan meerdere keren om je arm, of om je enkel. Of het wordt een ketting. Genoeg mogelijkheden!

Ook als je niks hebt met voetbal, dan hoop ik dat je toch geïnspireerd raakt door de ideeën in deze blog 🙂

Nog een extra tip: vier jaar geleden deelde ik een ander patroontje in deze blog, een armbandje met klavertjes-vier. Die kun je ook in allerlei kleuren haken. En geluk kan iedereen gebruiken!

Akkelien Smink

Deze blog is met veel plezier geschreven door

Akkelien Smink

Volg je mij al?

https://debreimeisjes.blogspot.com/

En dat kan ook via

Liefs van De Breimeisjes!

Reactie plaatsen