11 Must-Have Haak-/Brei Items + een Hartedeeltje
11 Must-Have Haak-/Brei Items + een Hartedeeltje

In deze blog heb ik 11 must-have haak- en brei items verzameld die leuk zijn om te hebben. Bijvoorbeeld als je een keer iets anders voor je verjaardag wil vragen dan garen of een patronenboek. De komende tijd komen er nog meer leuke dingen op de markt om te verzamelen. Dit is daarom maar een kleine selectie van de dingen die ik graag gebruik en ik hoop je daarmee inspiratie te geven voor je eigen verlanglijstje.

#1. Steekmarkeerders van theWoollyDodo + markeerring.

Ik ontdekte Dominique van TheWoollyDodo op de Knit&Knot (ook al kende ik haar markeerders stiekem al van Instagram) en ik werd gelijk verliefd op deze schattige markeerders. Ik besloot eerst alleen het eendje te kopen, maar zoals je kunt zien bleef het daar niet bij. Ook deze ring heb ik gekocht, zodat ik mijn steekmarkeerders fijn bij elkaar kan houden. Want bij mij slingeren ze normaal dus overal en nergens rond. Nu dus niet meer πŸ˜‰

#2. Vosje van Puk

Deze is voor mij ook echt een Must-Have. Dit schattige Vosje is waar Puk Vossen de deelnemers aan de Stadse Steken KAL mee beloonde, maar ook los te koop.

#3. Steekmarkeerders Boom

Ik blijf nog eventjes bij de steekmarkeerders, want deze boom is ook echt heel leuk. Bedacht door Tirza van ThePurpleLady en perfect voor het leuk opbergen van je steekmarkeerders. Je kunt de boom namelijk ook krijgen met ringetjes eraan, zodat je je steekmarkeerders er aan kunt ophangen zoals fruit in een boom hangt. Γ‰n je kun hem personaliseren naar je eigen smaak. De boom is ongeverfd, dus je kunt er je creativiteit lekker op los laten!

#4. Ijzerdraad

Dit gebruik ik voornamelijk voor het verstevigen van amigurumi, zoals je in deze blog kunt lezen. Ook kun je er leuke dingen van maken voor bij amigurumi, bijvoorbeeld kledinghangertjes.

#5. Yarnsleeves

Nog een onmisbaar item van ThePurpleLady. De Yarnsleeve! Ik stop er mijn garencake in zodat ik makkelijk van binnenuit kan werken en gebruik ze ook om vulmiddel in te stoppen. Je kunt ze hier en hier shoppen. Ze zijn verkrijgbaar in hele leuke prints.

#6. Projecttassen

Projecttassen zijn er natuurlijk ook in vele soorten en maten. Ik gebruik de mijne vooral als ik onderweg ben en bewaar dan mijn amigurumi erin, omdat ze zo’n handig ritsje hebben. Ook deze is van ThePurpleLady.

#7. Schaartjes

Iedereen die breit en haakt heeft wel een schaartje bij de hand. Tegenwoordig zijn er zo veel leuke op de markt 😊

#8. Schaartjeshouder

Een schaartjeshouder? Inderdaad. Deze gebruik ik ook onderweg om te voorkomen dat mijn schaar per ongeluk ergens doorheen prikt. Ingrid van Sunny_Designs heeft deze leukerd gemaakt.

#9. Toerentellerarmband

Voor als je veel toeren moet bijhouden is dit wel een hele leuke toerenteller. Deze armband, die je natuurlijk gewoon als armband kan dragen, houdt 99 toeren bij. Hij werkt als een ouderwets telraampje, maar dan net even in een moderner jasje gegoten. Gemaakt door Marieke en ze zijn hier te vinden.

#10. Brei bier!

Draadkracht kun je wel kennen van het prachtige handgeverfde garen, maar op de Knit&Knot kon je bij hun ook dit lekkere honingbier vinden. En het bier wordt niet alleen door breisters en hakers gewaardeerd πŸ˜‰

#11. Linnen tasjes voor je spulletjes natuurlijk

Op de Knit&Knot scoorde ik deze toffe tas! Zwart is altijd goed en met het lieve schaapje en leuke tekst erop wil ik er graag mee over straat. Het liefst gevuld met wol of een project.

BONUS #12. Hartedeeltje.

Dit is misschien geen must-have voor je verzameling, maar wel voor je bucket-list. Want op 10 mei kun je BADEN in LIEFDE. Een bad vol gehaakte hartjes staat dan in Tilburg klaar om een keer in te baden. Dat is wel een kans die je niet vaak krijgt toch? Meer informatie vind je hier.

Liefs,

Reactie plaatsen