Traktaties haken, leuke patroontjes voor verjaardagen - Breiclub.nl
Traktaties haken

Traktaties haken: Als je kinderen hebt, dan weet je hoe druk je elk jaar weer bent met het verzinnen van traktaties voor verjaardagen. Ik heb vier kinderen en ben er dus vier keer per jaar druk mee. Nou kun je er natuurlijk voor kiezen om zakjes chips bij de juf achter te laten, maar dat is niet zo gezond en verdient ook geen prijs voor originaliteit.

Ik heb geluk, want dit jaar zit alleen de jongste nog maar op de basisschool (dat scheelt weer drie traktaties) waardoor ik extra tijd heb om haar traktaties te haken.

Ik heb al een paar leuke ideeën gevonden, die ik graag met jullie deel.

Als je kind in een klas samen met 30 andere kinderen zit, dan wil je hier de grootte van je traktatie graag op aanpassen. Je wilt immers niet een half jaar bezig zijn met de traktatie van je kind. Daarom vond ik deze vishengeltjes wel leuk. Het combineert wat lekkers met een klein haakseltje. Het patroon komt van een draadje los.

Het is ook leuk om een tasje te haken, waar je dan bijvoorbeeld een doosje rozijnen in kunt doen of een gummetje.

Het patroon is van de Wolgeit en is altijd handig om van je restjes wol af te komen. De foto komt trouwens van de Amimammie blog.

Traktaties haken

Wil je het helemaal gezond doen, dan is de volgende traktatie iets voor jou. Dit patroon is van Troetels&zo en hierbij ga je een appeljasje maken. Als ik het fruit op deze manier versier, is mijn dochter ineens wel geneigd om het op te eten.

Traktaties haken

Wil je nou helemaal niet op iets eetbaars trakteren, dan zijn deze potloden iets voor jou. Ook leuk voor de wat oudere kinderen. Het patroon is van Tinekes haakpatronen.

Traktaties haken

Traktaties haken

Ik zit zelf op dit moment te twijfelen tussen de appeljasjes en de potloodbloemen. Ik ben benieuwd voor welke traktatie mijn dochter zal kiezen.

Welke traktatie kies jij?

Anita
Door

Anita

op 20 Feb 2017

Leuk, die potloodbloemen. Is hier een beschrijving van?

linda roose
Door

linda roose

op 11 Jan 2020

heb je soms nog het patroontje van het leuke tasje? Kan niet tikken op wolgeit. Is voor verjaardag kleindochter, die het héél plezant zou vinden. Please en dank u wel. Linda

Reactie plaatsen