Page content

Uitdaging sokken breien – het begin

article content

Uitdaging sokken breien – het begin

Begin dit jaar heeft Bianca voor elke ambassadeur een uitdaging bedacht. Voor mij is dat geworden: Brei een paar sokken.

Als haakster is dat zeker een uitdaging! De uitdaging begon met het uitzoeken van mooi garen. Met mijn wolallergie werd dat ook een uitdaging. Tot ik een mailing kreeg van de groothandel dat Schachenmayer nieuw garen op de markt zou gaan brengen: Regia Cotton Tutti Frutti sokken garen. Eindelijk een sokken garen ZONDER wol erin! Ik werd er helemaal blij van. Het wachten op het garen begon.

Ik kreeg daardoor mooi de tijd om de workshop van Bianca te gaan lezen. Een super mooie workshop die hoort bij het lidmaatschap van Breiclub.nl. Na het lezen was ik al een heel eind wijzer geworden. Maar toch was er een berg onzekerheid nog bij me. Toen zag ik het boek Sokken Breien van boord tot teen en van teen tot boord van Jo An Luijken en Marlies Hoogland. Ik heb hem meteen besteld. Ook die heb ik helemaal gelezen, en toen werd mijn onzekerheid iets minder, gelukkig.

Toen ik het garen binnen kreeg was ik meteen verkocht! Ik heb mijn sokkennaalden erbij gezocht van Knitpro, de zing en de symfonie en ik ben aan de slag gegaan. Na een poging of 6 toch maar weer aan de kant gelegd (gegooid) om even tot rust te komen en alles wat ik geleerd heb te laten bezinken (vooral hoe het niet lukt).

Ik liep er vooral tegenaan dat ik of te veel of te weinig steken opzette. Te los zodat mijn naaldjes gingen glijden, niet goed telde bij het boord, gedraaid hem op zetten, in de knoop komen met de naaldjes enz.

Afgelopen week had ik vakantie en ben ik weer aan de slag gegaan. Na de 5e poging lukte het opeens! Ik had door wat ik fout deed en het boord is inmiddels af. Ik heb een filmpje van het begin van mijn avontuur gemaakt en een stukje uitleg hoe ik het boord nu maak. Je vind hem op youtube:

 

Aankomende weken zal ik op mijn blog http://renskecreatief.blogspot.nl/ de verdere vorderingen van mijn avontuur laten zien.

Het garen en de naalden vind je ook in mijn winkel:www.renskecreatief.nl

 

Heb jij wel eens sokken gebreid? Zo ja, waar liep jij tegenaan?

Zo nee, durf je samen met mij de uitdaging aan te gaan? Ik ben super benieuwd!

 

Groetjes Renske

E-book "42 brei- en haakpatronen!
GRATIS! Vul je naam + e-mailadres in en download het gratis E-book:
Wij hebben ook een hekel aan spam
Renske
RenskeCreatief: Ik ben Renske, ik ben 35 jaar en moeder van 2 zoons. Naast het werken in de zorg heb ik mijn eigen online handwerkwinkel: RenskeCreatief. Als kind ben ik opgegroeid in een creatief gezin, waarbij mijn moeder altijd veel met stofjes en draden bezig was. Ik heb een aantal jaren enorm veel kaarten gemaakt, tot ik een jaar of 8 terug het haken ontdekte. Hierin kon ik echt mijn ei kwijt. Het haken bracht me enorme rust en ontspanning in het drukke leven wat we hebben. Ik haak veel verschillende dingen, van knuffels tot dekens, van kleding tot versiering. Ik haak uit boeken, uit bladen, patronen van internet, en soms mag ik patronen van bekende ontwerpers testen. Ik vind het leuk om af te wisselen en heb eigenlijk altijd teveel projecten op de naald staan. Af en toe ontwerp ik en maak ik van die ontwerpen patronen. Ik vind het leuk om andere mensen te inspireren en ideeën te geven. Dit doe ik via mijn blog, maar ook op facebook, pinterest, instagram en twitter. mijn blogpagina is: http://renskecreatief.blogspot.nl/

Comment Section

11 reacties op “Uitdaging sokken breien – het begin


Door Jufith op 13 mei 2018

Hoi, ik heb inmiddels wel zo’n 20 paar sokken gebreid. Het enige lastige vond ik de overgangen van naald op naald, om dat mooi te krijgen moet je de laatste 2 en de eerste 2 steken van de nwe naald best strak breien.


Door renske op 13 mei 2018

Hoi Judith
Wat leuk dat je al zoveel sokken gebreid hebt! Ja, die overgangen zijn zeker lastig. maar hoop dat het makkelijker wordt als je er meer gemaakt hebt…..

Groetjes Renske


Door nanda ramerman op 20 mei 2018

op 4 naalden kan je iedere x paar steken opschuiven(doorbreien ) zodat de overgand niet op dezelfde plaats blijft
maar strak aantrekken helpt ook en in de was trekt het ook wel bij
zelf brei ik ze nu op rondbreinaald 2 tegelijk met een magic loop gelijk een paar sokken klaar en geen tellen om ze gelijk te krijgen


Door renske op 20 mei 2018

dank je wel voor je tips! Ik ga me daar zeker eens in verdiepen


Door Judith op 13 mei 2018

Hoi, ik heb inmiddels wel zo’n 20 paar sokken gebreid. Het enige lastige vond ik de overgangen van naald op naald, om dat mooi te krijgen moet je de laatste 2 en de eerste 2 steken van de nwe naald best strak breien.Door Jenneke op 20 mei 2018

Ik heb ook al aardig wat sokken gebreid. Wat ik prettig vind is sokken beien op een rondbreinaald. Ik heb geen last van overgangen of iets dergelijks. Maar het is wel weer even een foefje dat je jezelf aanleerd. Misschien een vervolg op het leren sokken breien?


Door Marieke op 20 mei 2018

Ik brei sokken op mijn breimachine. Op de hand breien lukt me niet (geen richtingsgevoel😳). De techniek is heel anders, maar ook best een gepuzzel voordat het lukt. En dan is het zo leuk! Het resultaat lijkt op handwerk.
Ik heb er over geschreven in deze blog: https://breivariant.nl/author/marieke/


Door Wenda op 20 mei 2018

ik kan niet meer tellen hoeveel sokken ik heb gebreid. Ben inmiddels 53 jaar getrouwd en heb voor veel neven en mijn man sokken gebreid .Ik heb het van mijn moeder geleerd als jong meisje.vindt het nog altijd een ontspannen bezigheid.


Door Jennie Zwaan op 26 mei 2018

Ik ben ook begonnen,vind het super leuk om te doen maar graag wel de hele sok want ik heb geen idee hoe verder😂😂😂 tot nu toe gaat het goed


Door Geke op 29 juni 2018

Ik heb al veel sokken gebreid. Ik brei op 3 pennen. Heb 4 geprobeerd maar dat voelt niet goed. En rondbreien werd helemáál een crime. Dus wat van moeder is geleerd blijkt bij mij toch best te passen.

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.