Handwerken met een blessure
Handwerken met een blessure

Ik lees het regelmatig, mensen die tijdelijk niet kunnen handwerken ivm een blessure aan bijvoorbeeld de hand, pols of schouder.

Ik heb zelf een maand terug een ongelukje gehad waardoor ik een poos mijn linker hand niet kan/mag gebruiken. Omdat handwerken voor mij mediterend werkt ben ik op zoek gegaan naar iets wat ik wel kon doen.

De zoektocht viel uiteindelijk enorm mee, en ik heb wat leuks ontdekt wat ik WEL kan doen met 1 hand (en gebruik van mijn benen)

Ik heb er een aantal filmpjes van gemaakt, meer filmpjes vind je op mijn YouTube kanaal.

Ik ben begonnen met het maken van een proeflapje op een ronde breiring. Ik heb de ring tussen mijn knieën geklemd zodat ik met mijn goede hand kon werken. Belangrijk blijft wel: Werk niet te lang achter elkaar! Want je “goede” hand moet niet overbelast raken.

Ik hou zelf aan, 15-20 minuten en dan een poosje wat anders doen. Het is korter dan dat ik normaal achter elkaar haak, maar ik ben al enorm blij dat ik kan handwerken!

Na het proeflapje ben ik ook aan de slag gegaan met het maken van een 3kanten doek/sjaal.

Op dit filmpje zie je het begin:

Ik ben enorm blij dat ik toch nog kan handwerken.

Heb jij ook een blessure en heb je iets ontdekt wat je toch kan doen? Ik ben er erg nieuwsgierig naar!

Groetjes Renske

www.renskecreatief.nl

www.renskecreatief.blogspot.nl

De Breimeisjes
Door

De Breimeisjes

op 17 Jun 2018

Wow, je bent een echte doorzetter! Wat bijzonder, die breiloom in "8"-vorm! Ik ben benieuwd naar het eindresultaat! Groetjes, Akkelien

renske
Door

renske

op 24 Jun 2018

dank je wel Akkelien! Het resultaat is nu te zien op mijn eigen blog :)

Margriet.
Door

Margriet.

op 23 Jun 2019

Geweldig Renske dat je nu toch kunt handwerken, ik heb ook zo'n breiring maar ik vind dat het dan zo los is. Ik ben mutsjes aan het breien voor prematuur baby's en pasgeboren baby's in Afrika. Ik ben net als jij helemaal verslaafd aan handwerken. Veel beterschap met je hand en dat het maar niet te lang duurt. Graag, Margriet.👍

Reactie plaatsen