Page content

article content

Handwerken met een blessure

Ik lees het regelmatig, mensen die tijdelijk niet kunnen handwerken ivm een blessure aan bijvoorbeeld de hand, pols of schouder.

Ik heb zelf een maand terug een ongelukje gehad waardoor ik een poos mijn linker hand niet kan/mag gebruiken. Omdat handwerken voor mij mediterend werkt ben ik op zoek gegaan naar iets wat ik wel kon doen.

De zoektocht viel uiteindelijk enorm mee, en ik heb wat leuks ontdekt wat ik WEL kan doen met 1 hand (en gebruik van mijn benen)

Ik heb er een aantal filmpjes van gemaakt, meer filmpjes vind je op mijn YouTube kanaal.

 

Ik ben begonnen met het maken van een proeflapje op een ronde breiring. Ik heb de ring tussen mijn knieën geklemd zodat ik met mijn goede hand kon werken. Belangrijk blijft wel: Werk niet te lang achter elkaar! Want je “goede” hand moet niet overbelast raken.

Ik hou zelf aan, 15-20 minuten en dan een poosje wat anders doen. Het is korter dan dat ik normaal achter elkaar haak, maar ik ben al enorm blij dat ik kan handwerken!

Na het proeflapje ben ik ook aan de slag gegaan met het maken van een 3kanten doek/sjaal.

Op dit filmpje zie je het begin:

Ik ben enorm blij dat ik toch nog kan handwerken.

Heb jij ook een blessure en heb je iets ontdekt wat je toch kan doen? Ik ben er erg nieuwsgierig naar!

 

Groetjes Renske

www.renskecreatief.nl

www.renskecreatief.blogspot.nl

 

E-book "42 brei- en haakpatronen!
GRATIS! Vul je naam + e-mailadres in en download het gratis E-book:
Wij hebben ook een hekel aan spam
Renske
RenskeCreatief: Ik ben Renske, ik ben 35 jaar en moeder van 2 zoons. Naast het werken in de zorg heb ik mijn eigen online handwerkwinkel: RenskeCreatief. Als kind ben ik opgegroeid in een creatief gezin, waarbij mijn moeder altijd veel met stofjes en draden bezig was. Ik heb een aantal jaren enorm veel kaarten gemaakt, tot ik een jaar of 8 terug het haken ontdekte. Hierin kon ik echt mijn ei kwijt. Het haken bracht me enorme rust en ontspanning in het drukke leven wat we hebben. Ik haak veel verschillende dingen, van knuffels tot dekens, van kleding tot versiering. Ik haak uit boeken, uit bladen, patronen van internet, en soms mag ik patronen van bekende ontwerpers testen. Ik vind het leuk om af te wisselen en heb eigenlijk altijd teveel projecten op de naald staan. Af en toe ontwerp ik en maak ik van die ontwerpen patronen. Ik vind het leuk om andere mensen te inspireren en ideeën te geven. Dit doe ik via mijn blog, maar ook op facebook, pinterest, instagram en twitter. mijn blogpagina is: http://renskecreatief.blogspot.nl/

Comment Section

2 reacties op “Handwerken met een blessure


Door De Breimeisjes op 17 juni 2018

Wow, je bent een echte doorzetter! Wat bijzonder, die breiloom in “8”-vorm! Ik ben benieuwd naar het eindresultaat!
Groetjes,
Akkelien


Door renske op 24 juni 2018

dank je wel Akkelien! Het resultaat is nu te zien op mijn eigen blog 🙂

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.