Modetrends van 2017, brei- en haakpatronen
Modetrends van 2017

Om weer nieuwe inspiratie op te doen, ben ik gaan kijken naar de nieuwe modetrends voor het komende seizoen en of we deze modetrends van 2017 ook tegen komen in verschillende brei- en haakpatronen. Ik ben op zoek gegaan op verschillende sites en ben hele leuke voorbeelden tegen gekomen.

Opvallende mouwen

Vorig jaar waren de mouwen al eyecatchers en in 2017 gaat deze trend gewoon door. Je gaat truien en blouses zien met mooie uitlopende trompetmouwen, mouwen met ruches of heel lang vallende mouwen.

Ik kom verschillende patronen tegen met lang vallende mouwen. Zo ook dit patroon van een herentrui met V-hals op de site van garnstudio. Dit is een lichte zomertrui gebreid in Drops Cotton Merino, een mix van merinowol en katoen.

Modetrends van 2017

Breipatronen met trompetmouwen of mouwen met ruches kom ik nog niet echt tegen, maar wel andere opvallende mouwen.

Modetrends van 2017

Zoals deze Drops Design met de mooie naam “Sea Nymph” van een trui met raglan en 2/3 mouwen die opvallen door het gebruik van het ajourpatroon.

Hoge colletjes

Hoge colletjes zie je ook dit voorjaar. Lekker warm voor je nek en het ziet er heel erg leuk uit. Gewoon een col op een trui of T-shirt en dan gecombineerd met een jasje of vest.

In de breipatronen kom je collen toch vooral tegen bij de wintertruien. Ik vond een mooi eenvoudig patroon op garnstudio genaamd “Sunset Rose” die door de kleur en het zachte garen van Drops Air ook geschikt is voor wat koudere lenteavonden.

Modetrends van 2017

Ik vond ook deze mooie zachtroze trui, gebreid met dikke garen Phil Express.

Modetrends van 2017

Dit is een al wat ouder patroon van Phildar en dit patroon is met benodigd garen te krijgen op de site van hobbydoos.nl.

Flower Power

In verschillende modeshows was er een hoop flower power te zien. Alle kledingstukken en ook tassen zijn rijkelijk voorzien van bloemen of zijn gemaakt in een bloemenprintje.

Een mooi voorbeeld van een gehaakte flower power tas met de naam “My Daisy” vond ik op de site van garnstudio.

Modetrends van 2017

Strepen (verticaal en horizontaal)

Strepen blijven altijd wel in het modebeeld verschijnen. Dit seizoen zijn alle strepen goed. Dun, dik, horizontale of verticale strepen. Gestreepte truien of blouses, maar ook broeken en jurken hebben gestreepte patronen. Op de site van wolplein.nl vond ik deze gestreepte sweater, gebreid in verschillende strepen en kleuren. Naast dit patroon heeft wolplein.nl nog meer patronen van zomertruien in een streeppatroon, die je gratis kunt bestellen.

Modetrends van 2017

Ik vond nog een leuk truitje met verticale strepen en bijpassende muts.  Dit is een patroon van Bergere de France en staat in het magazine 175 eenvoudige breipatronen en het boek met het garen is te bestellen

Modetrends van 2017

Korte topjes.

Komende zomer zie je veel korte topjes die duidelijk zichtbaar gedragen worden. Soms met een vestje of jasje of soms gewoon zo.

Ik kwam een paar mooie voorbeelden tegen, ook afkomstig van de site van garnstudio, van een mooi wit gebreid topje met kantpatroon en een oranje gehaakt topje met stokjes en kantpatroon met de mooie naam “Mandarina”.

coba
Door

coba

op 26 Feb 2017

Ziet er mooi uit heb nog nooit een trui gehaakt alleen nog maar knuffels maar wil het wel proberen lijkt mij heel mooi

Jeanne
Door

Jeanne

op 05 Mar 2017

Patronen van drops design zijn mooi maar worden allemaal op rondbreinaald gebreid. Jammer. Brei liever op 2 naalden

Mary
Door

Mary

op 05 Mar 2017

Ja, ik vind ook heel lastig. Mooi patronen maar moeilijk uit te voeren op 2 naalden.

Yvonne
Door

Yvonne

op 06 Mar 2017

Het gaat mij net zo Jeanne en beschouw de foto's dan maar als inspiratie. :-)

Hanny
Door

Hanny

op 06 Mar 2017

Het is even wennen ,breien op een rondbreinaald. Het is de continentelmethode . Maar ook veel minder belastend voor schouder, arm en pols. Nu wil ik Niet meer anders. Ik brei er ook sokken op.

Reactie plaatsen