Get the jeans look in een breiproject - Breiclub.nl
Get the jeans look in een breiproject!

De Supersale van Drops / Garnstudio is weer begonnen. Dit keer de Supersale – cotton edition –. Ik werd “erop gewezen” omdat ik de aankondiging van de Sale via Wolplein zag. Even naar de website, toch weer even neuzen. Valt mijn oog op Paris Recycled Denim. Ik wist tot dat moment niet dat Drops ook een denim garen in het assortiment had, ik ben aangenaam verrast.

Wolplein schrijft hierover:

Drops Paris Recycled Denim – Drops breidt haar Paris assortiment uit met stoere jeanstinten. Het zachte garen is gesponnen van puur gerecycled katoen en kan zowel koel als warm aanvoelen. Paris Recycled Denim is ideaal voor haakprojecten als amigurumi’s, pannenlappen en kleding. Get the jeans look!

Ik geloof het meteen hoor, dat dit garen heel geschikt is voor haakprojecten. Maar ik weet zeker dat ik er ook iets heel moois van zou kunnen breien: Get the jeans look in mijn eigen breiproject!

En ja hoor, mijn toch al enigszins oververhitte brein (van de warmte) slaat op hol.

Denim garen….

Get the jeans look in een breiprojectOK, denim garen. Als je dicht bij me had gestaan dan had je mijn hersenen horen kraken ……

Een oude spijkerbroek, de rafelrandjes van de broekspijpen, het vijfde zakje en natuurlijk de “kontzak”; ik denk aan de knopen die in een spijkerbroek geslagen worden en de stiknaadjes in een oranje kleur. Ik denk Amerika, stars & stripes. Dan denk ik natuurlijk ook aan Levi’s 501 (hoe leuk om het leren label van een 501 te kunnen verwerken in een denim breiproject). En wellicht een wat minder voor de hand liggende, ik denk ook aan de schipperstruien van vroeger. Gemaakt van een stoer garen (zoals een denimgaren) met de meest mooie kabels en steken. Stoer! Jeans!

Een deken in jeanslook

Dit alles vraagt natuurlijk om een deken. Wat lijkt het me leuk om een babydekentje van denim garen te maken. Een keertje niet de pasteltintjes, hoe schattig ook, maar een stoere babydeken. Met de tekst baby erop, of de naam van de baby. En dat denim staat dan ook weer heel stoer bij de pasteltintjes. Afmetingen, ongeveer 100 cm bij 150 cm. En een gerstekorrel, om het gemêleerde effect van het denim garen mooi uit te laten komen.

Get the jeans look in een breiprojectOf een deken, ongeveer de maat van de Mystery Blanket 2014. Helemaal in de denim blauw tinten, met misschien een accentje in de kleur van de stiksels. Stars & Stripes, elementen van een oude spijkerbroek erin verwerkt (en misschien een Levi’s 501 label?)

Of een sprei voor over een tweepersoonsbed. Met daarin mooie steken, gecombineerd met stoere kabels en misschien zelfs blokken van denim stof erin verwerkt.

Heb je daar wel tijd voor?

Mijn brein komt enigszins tot bedaren als mijn man zegt: “Marijk, heb je daar wel tijd voor ….“. Oh ja, tijd. Het grootste probleem voor een breifanaat met een fulltime baan. En toch denk ik dat het heel erg leuk zou zijn om de jeans look als het ware te laten groeien: van baby / peuter deken naar een mooi formaat deken naar een sprei voor een tweepersoonsbed. Dat is wel een enorm project. Mijn brein dreigt alweer op hol te slaan …

Voor de Supersale prijs van een bolletje Paris Recycled Denim hoef ik het niet te laten…

Tine
Door

Tine

op 06 Mar 2016

een jeansdeken met kabels en lijkt me een prachtige uitdaging!!!!!

Reactie plaatsen