Nieuwe zomergarens van Scheepjeswol - Breiclub.nl
Nieuwe zomergarens van Scheepjeswol!

Weten jullie nog hoe we de vorige zomer opeens allemaal verliefd werden op het Stonewashed garen van Scheepjeswol? Nu komen ze weer met heerlijke nieuwe zomergarens, joehoe! Ik ga ze eventjes allemaal aan jullie voorstellen! Of je nu het liefst dekens, tassen, kleding of amigurumi’s maakt, voor iedereen zit er wel wat bij!

Softfun Denim

Het eerste garen wat bekend werd gemaakt is Softfun Denim. Het garen Softfun kennen jullie misschien wel, zeker als jullie mee hebben gedaan met de breimystery van afgelopen maand! De Denim variant heeft net zoals de Stonewashed een effect dat lijkt op een jeans wassing.
scheepjeswol

Het garen bestaat voor 60% uit katoen en voor 40% uit acryl. Er zit wel 140 meter op een bolletje van 50 gram! Softfun Denim (zowel als de gewone Softfun) is perfect voor beginners, omdat het niet splijt en niet pluizig is.

Dit garen is perfect voor stoere tassen, dekens en kussens, of misschien wel knuffels! In de winkels zal het verkrijgbaar zijn voor ongeveer 3,50 euro per bolletje.

scheepjeswol

Sunkissed

Pastelliefhebbers opgelet! Het Sunkissed garen met zijn frisse zomerkleurtjes zal je zeker laten watertanden.. Vooral de mintgroen, perzik en lichtpaars zijn mijn favoriete kleuren! Dit garen heeft dezelfde dikte en samenstelling (100% katoen) als het Cotton8 garen van Scheepjeswol, dus ze zijn perfect te combineren.

scheepjeswol

Hierboven zie je alle kleuren die op het moment beschikbaar zijn voor Sunkissed. Je ziet dat er hier net zoals bij het Softfun Denim garen ook een subtiel gewassen effect is. Mij lijkt dit garen heerlijk voor een zomers topje! Winkelprijs: 3,10 euro per bolletje.

scheepjeswol

Bloom

Bloom is het garen waar ikzelf het meest naar uitkijk om het in de winkels te zien liggen! Het is wederom een 100% katoen garen, alleen is dit garen anders gesponnen. Als je het van dichtbij ziet, zie je dat het soort van ‘gepunnikt’ is. Het garen heeft hierdoor meer volume, hoewel het toch een licht garen blijft!

scheepjeswol

Het garen is verkrijgbaar in wel 24 kleuren, hierboven op de foto te zien. Naast de perfecte regenboogkleuren kun je ook hele andere leuke kleurencombinaties maken! Ik ben al verliefd geworden op een combi van het limegroen met grijs.. Wat lijkt jullie een leuke combinatie? Het eerste patroon met Bloom is er ook al, kijk daarvoor op deze pagina. Winkelprijs: ongeveer 3,40 euro per bolletje.

Hebben jullie de garens al in de winkels zien liggen? Welke projecten heb jij in gedachten voor een van deze garens?

Reactie plaatsen