De modekleuren voor de lente en zomer - Breiclub.nl
De modekleuren voor de lente en zomer
14 januari 2016 

De modekleuren voor de lente en zomer

Elk jaar wordt er in modeland weer volop gekeken naar nieuwe trends en nieuwe kleuren die het komende jaar de boventoon gaan voeren in het modebeeld. Ik ben op zoek gegaan naar de modekleuren die we dit jaar dus veel terug gaan zien en welke breigarens hierbij passen.

De kleuren 2016

Verschillende mode- en trendsites laten elk voor- en najaar zien welke kleuren ‘in’ zullen zijn in het komende seizoen. Op de site van www.fashionunited.nl wordt een  impressie gegeven van de meest inspirerende en trendy kleuren die tijdens de modeshows voor voorjaar/zomer 2016 te zien waren. De kleuren voor dit jaar zijn Apple Mint, Apricot Nude, Deep Ink Denim en Magma Orange.

De sites www.textillia.nl en www.rubriekl.nl  melden dat er  twee kleuren van het jaar zijn gekozen door het kleureninstituut Pantone. Dit zijn Rose Quartz en Serenity. Dit zijn zachte kleuren die ook goed samen gebruikt kunnen worden.

Het blauw heeft veel weg van een lichte jeans kleur en is goed als basis te gebruiken.  Het roze combineert mooi met grijs-, beige-, paars- en groentinten. Het is warme tint roze die wat meer naar het oranje gaat.

Andere kleuren die in het voorjaar en zomer 2016 veel gezien gaan worden zijn pasteltinten en felle kleuren, zoals zachtgroen, abrikoos, zachtrood, feloranje, boterbloemgeel en appeltjesgroen. Deze kleuren worden gecombineerd met wat meer neutrale basiskleuren zoals diep donkerblauw denim, een bruine koffiekleur en een grijsachtig lila.

Modekleuren-3

De modekleuren in breigarens

Als ik kijk naar de bekende merken zoals Phildar, By Claire,  Katia en Drops dan zijn de modekleuren van 2016 goed vertegenwoordigd. Even wat voorbeelden……..

Phildar heeft  10 nieuwe kleuren van Phil Coton 3 uitgebracht die helemaal tegemoet komen aan de modekleuren van 2016. Groentinten als Pomme en Bambou en bruintinten als Cappucino en Praline.

Modekleuren-4

Ook ByClaire heeft met het garen nr. 2 mooie sprekende kleuren dit jaar. Dit garen is een mix van gemerceriseerd katoen en polyacryl en daardoor lekker zacht en warm.

Modekleuren-5

Katia heeft met haar wat dikkere acrylgaren Party de modekleuren gecombineerd. Felle kleuren zoals oranje, blauw en groen met een ondertoon van donkerblauw en zwart zijn te zien in dit Partygaren.

Modekleuren-6

Drops speelt met haar nieuwe kleuren Seagreen en Coral van  DROPS ♥ You # 6 in op de twee modekleuren van dit jaar. Het is een gerecycled katoen en heeft daardoor een natuurlijke uitstraling.

Nb. de foto’s van de garens zijn afkomstig van de site van wolplein.

Raak jij ook enthousiast door al deze nieuwe kleuren en garens?

Over de schrijver
Hoi! Mijn naam is Babette en ik ben de oprichtster van Breiclub.nl. Het is sinds 2014 mijn missie om samen met het Breiclub team, breien en haken in Nederland nóg leuker te maken. Ik wil hierbij creatief en vernieuwend zijn en ben constant bezig om waardevolle; leuke producten te creëren. Ik heb veel toekomstplannen voor Breiclub.nl en vind het geweldig om zo veel contact te hebben met bevlogen hakers en breiers. Daar haal ik echt mijn inspiratie vandaan!
Reactie plaatsen

Wil jij als eerste onze nieuwste blogs lezen?

Schrijf je dan nu in....🧶

Your information is safe with us