Spring Lane Dropsalong, maar dan met eigen materiaal - Breiclub.nl
Spring Lane Dropsalong

Jullie kennen ze vast: de CALs, Crochet ALongs. Ze zijn in allerlei verschijningsvormen te vinden op verschillende internetsites. Toen ik een half jaartje geleden op zoek was naar iets nieuws om te haken, zag ik de Spring Lane Dropsalong op de website van Drops Design en besloot ik die te gaan maken.

Valsspelen

Eigenlijk speel ik altijd een beetje vals met CALs. Het is namelijk altijd een soort ‘mysterie project’, je weet van tevoren nog niet precies hoe het eindproduct eruit gaat zien. Materiaal en kleuren zijn bekend maar van het patroon wordt (meestal) elke week een deel gepubliceerd.

Het nadeel hiervan vind ik dat het kan gebeuren dat je er enthousiast aan begint en dat het eindproduct tegenvalt. Niet dat het slecht is, ik heb eigenlijk nog nooit een echt slechte CAL gezien, maar gewoon niet helemaal jouw smaak. En dat je dan denkt: dat garen had ik liever voor iets anders gebruikt.

Daarom haak ik meestal een CAL als die al helemaal bekend is. Soms is het ook gewoon zo dat ik een CAL pas vind op internet als die eigenlijk al afgelopen is. Het fijne is dat je dan zeker weet of je het eindproduct mooi vind of niet, en bovendien kun je sneller werken.

Als je elke week moet wachten op het stukje van het patroon, is mijn ervaring dat ik met zo’n stukje zo snel klaar ben dat ik me de rest van de week verveel (en er dus een ander haakwerkje naast moet hebben liggen, hahaha!).

Eerst het garen, dan het patroon Maar dit keer ging het anders. Ik hou van de patronen van Drops Design  en wist dus dat de kans groot was dat ik de Spring Lane deken mooi zou gaan vinden.

Bovendien had ik in de kast nog garen liggen wat ik er perfect voor kon gebruiken, en geloof me, het is af en toe nodig om eerst eens te kijken naar wat er nog ligt en daar een patroon bij te zoeken, dan dat je begint met een patroon en daar weer nieuw garen bij koopt 😊!

En dus pakte ik mijn Drops Paris katoen en vergeleek ik de benodigde kleuren uit het patroon van de Spring Lane deken met het garen wat ik had. Het bleek aardig in de buurt te komen en ik begon met de deken.

Organiseren

Elke week kwam er een patroon-vierkant online. De deken bestaat uit 6 grote vierkanten en 76 kleine vierkantjes.

In eerste instantie had ik al het garen én de vierkanten die klaar waren bij elkaar in één tas. Maar dat werd al snel erg rommelig en ik kon helemaal niks meer vinden in die rommeltas. Dus deed ik de vierkanten per week in plastic zakjes die ik merkte met het weeknummer.

Spring Lane Dropsalong

Toen alle vierkanten af waren, was het tijd voor het afhechten van de draden. En tjonge, wat waren dat er veel. Maar ja, ik was nu al zover, nu was het tijd om even door te bijten. Het voelde als een beloning toen ik, na het afhechten, de vierkanten volgens het patroon in elkaar kon puzzelen.

Omdat mijn kleuren iets anders waren dan die in het patroon, veranderde ik de volgorde op enkele plekken. Daarna kon ik de vierkanten aan elkaar haken en als laatste een rand om de deken haken.

Spring Lane Dropsalong

Hij is mooi geworden, al zeg ik het zelf. Vind jij hem ook mooi? Zoek dan op internet naar de Spring Lane van Drops Design en ga ervoor!

Haken jullie wel eens CALs? Wachten jullie elke week op het patroondeel of smokkelen jullie ook, net als ik? En welke CAL is je favoriet en zou je aan anderen aanraden? Laat het maar weten!

De Breimeisjes
Door

De Breimeisjes

op 24 Oct 2017

Ja, dat herken ik wel :-) Nu doe ik voor 't eerst mee aan de Mystery Blanket en dat is uit mijn comfort zone. Tot nog toe vind ik het wél heel erg leuk gelukkig! Deze deken die je laat zien is ook heel mooi trouwens. Groetjes, Akkelien

Reactie plaatsen