Naar de H+H beurs 2015 in Keulen - Breiclub.nl
Brei- en Haakbeurzen
Redactie Breiclub
Brei- en Haakbeurzen
2 min
2

Naar de H+H beurs 2015 in Keulen - een verslag!

2 min
2

Naar de H+H beurs 2015 in Keulen – een verslag! 1 keer per jaar is er de H+H beurs in Keulen, ’s werelds grootste handwerkbeurs. In het weekend van 22, 23 en 24 maart was het weer zo ver.

Ook dit jaar ben ik er heen geweest. Ik neem je mee op de weg er naar toe. Ik wil je laten zien wat de producenten van garens en patronen voor ons in petto hebben, voor het komende winterseizoen.

Ben jij ook zo benieuwd? Lees snel verder!

Schapen bij de stand van De Bondt H+H beurs 2015
Foto gemaakt bij de stand van De Bondt

De weg er naar toe …

Dit jaar zijn we voor het eerst met de trein naar Keulen gegaan, de ICE, om uit te proberen hoe dat zou bevallen. Ik kan niet anders zeggen: het is ons uitstekend bevallen!! Geen gedoe met parkeren, geen files onderweg. Je stapt uit op station Keulen Deutz, ook wel station Keulen Messe. Nog geen 10 minuten lopen en je staat midden in de enorme Keulen Messe! De beurs is zo groot dat ik ieder jaar opnieuw niet weet waar ik moet beginnen. En dit jaar was de beurs nog groter dan anders!!

Al struinend over de beurs heb ik me steeds afgevraagd welke kleurtrends worden aangekondigd voor het komende seizoen. Ik heb het me steeds afgevraagd omdat ik eigenlijk van alles heb gezien. Paarstinten, ijsblauw, groen in allerlei varianten, rozetinten, oranje en zwart. Maar vooral grijs. Vele tinten grijs.

Je kunt niet om de mutsen heen.

Mutsenbord H+H beurs 2015

Nog steeds grof gebreide mutsen met pompons erop, in allerlei varianten en in alle mogelijke kleurstellingen.

 

Wat mij betreft sprong één muts er echt uit. En dat is de muts met pompon, waarbij de pompon een gebreide bol wol is. Bij de stand van Lana Grossa VIND IK HEEL ERG LEUK. Gebreid in een garen met hele subtiele pailletjes erop.

In het najaar van 2015 kun je mij echt vinden met zo’n muts!!

Muts met pompon gebreide bol wol Muts met bol wol pompon H+H beurs 2015

Voor de mannen was het zoeken op de beurs naar nieuwe modellen.

Ik vind dat de heren dit jaar echt te weinig aandacht krijgen. Er waren maar een paar merken die nieuwe ontwerpen voor heren laten zien.

Er zaten ontwerpen bij waar ik echt helemaal niets van begrijp (bijvoorbeeld een poncho voor mannen in grijs en oranje met heel veel franjes eraan). Maar ook twee toppers. Waaronder deze stoere kabeltrui. Helemaal leuk, het koord in de kraag.

De tweede topper is een herentrui van Katia. Ook hier een hals met een koord. Mooie zachte tinten, die gewoon op een zelfstrepende bol garen zitten. Super effect, kleine moeite! Ook de details op de mouwen maken deze trui bijzonder ……
Herentrui H+H beurs 2015 Katia herentrui H+H beurs 2015

Volgende week ….

Volgende week laat ik je al het zelf te maken dierenspul zien. Heel leuk, met wat mij betreft een absolute topper: de Wollowbies (ik had er nog nooit van gehoord; ze zijn zo leuk !!!!!!!)

Reacties
Categorieën