Trui breien? Mijn topper gespot op de H+H beurs - Breiclub.nl
Alles over breien
Babette Nijhof
Alles over breien
2 min
5

Trui breien? Mijn topper gespot op de H+H beurs (Keulen)

2 min
5

Trui breien? Jaarlijks is eind maart de H+H Keulen, de grootste handwerkbeurs van de wereld. En daar heb ik een topper gespot!

Gedurende 3 dagen wordt op deze beurs  een impressie gegeven van het aankomende herfst / winter seizoen, door merken wereldwijd. De grote merken zijn natuurlijk ruim vertegenwoordigd: Rowan, Katia, Sirdar (om er maar een paar te noemen), maar ook merken waar ik nog niet eerder van heb gehoord.

Ik bespreek vandaag met je een trui die ik daar heb gespot!

Alvast een beeld vormen

Voor dames gaat het me vooral om de algemene trends: welke kleuren zijn in, zijn gebreide mutsen met pompons nog steeds “hip and happening”, is het al weer tijd voor beenwarmers…?

Voor de heren wil ik meer in detail weten of er iets bij zit dat ik leuk vind. Iets bijzonders, een ontwerp waardoor de man in kwestie opvalt als hij het draagt. Of dat gewoon heel erg leuk is.

Trui breien? Dit is een topper!

Dit jaar zat er een hele leuke trui bij, ik wil deze trui breien! Het is een ontwerp van Katia.

En dit is de trui zoals getoond op de beurs:

trui breien

In warme herfsttinten, een leuke col erop, leuk detail met de vetersluiting. En het allerleukste: mijn man vind de trui ook leuk en wil deze ook graag hebben!!!

Er is wat mij betreft niets leuker dan “breien for loved ones”. Oh nee, er is een ding nog leuker dan breien “for loved ones” en dat is zien dat, in dit geval de trui, ook met veel plezier gedragen wordt. Daar word ik altijd erg blij van!

Ik kan dus niet wachten om aan deze trui te beginnen. Op de beurs is mij beloofd dat het patroon eind mei beschikbaar zou komen.

Vanaf eind mei ben ik dus tenminste een keer per week aan het checken op de site van Katia of het patroon beschikbaar is.

Nog even geduld voordat ik de trui kan breien…

En nu het slechte nieuws: het patroon is nog steeds niet beschikbaar.

Nu is geduld niet mijn meest sterke karaktereigenschap …..

Ik heb al van alles geprobeerd, netjes online door de nieuw uitgekomen tijdschriften bladeren, iedere keer hopend dat het patroon erbij zit. Zoeken via de gebruikte garens en dan proberen te achterhalen of bij de patronen die gebruik maken van dat garen, dit patroon al is toegevoegd.

Via allerlei zoekfuncties op Google…Nog steeds niks! Al wel een damesmodel gezien in dezelfde kleurtinten en zo op het eerste oog dezelfde garens. Had  logisch geleken om de herentrui daar ook bij te zetten, toch?

Wat heb je nodig:

trui breien

Los van het patroon, dat op zich laat wachten, heb ik op de beurs een foto gemaakt van de garens die je nodig hebt om deze trui te breien. Dan krijg je alvast een idee ….

Deze trui breien is leuk: de mouwen en het voorpand hebben aan ander patroon, je begint steeds aan iets nieuws. Wat ik ook leuk vindt is dat het achterpand anders is dan het voorpand. Mijn inschatting is dat de trui voor de breier met een beetje ervaring zeer goed te doen is.

En jij …….?

Natuurlijk zal ik jullie laten weten zodra mijn topper beschikbaar is, en ik eindelijk mijn trui kan breien!

trui breien

Heb je wel eens een lopen zoeken naar een patroon? Omdat het nog niet uit is, of omdat je niet weet wie de leverancier is? Heb je net zolang gezocht tot je het hebt gevonden, of heb je het opgegeven? 

Reacties
Categorieën