Garens spotten op de H+H Beurs - Breiclub.nl
Garens spotten op de H+H Beurs in Keulen!

Misschien waren jullie er ook wel bij in het laatste weekend van maart: de H+H oftewel Hobby and Handmade in Keulen. Ik weet niet hoe bekend hij is onder handwerksters in Nederland, maar het is in ieder geval een supertoffe beurs! Onzettend veel deelnemers, modeshows, workshops, lezingen.. En natuurlijk de brei- en haak beroemdheden! Denk aan Stephen West of de mannen van Myboshi. De snelste breister ter wereld, Miriam Tegels, was er ook bij!

H+H keulen foto 1

Ik was er samen met mijn moeder, en onze aandacht ging vooral uit naar de garen-kraampjes! De bekendste zijn de grote garenhandels in Europa: Lana Grossa, Katia, Scheepjeswol, Phildar, Hoooked..

H+H keulen foto 2

Daarnaast waren er ook ietwat minder bekende Engelse en Amerikaanse merken zoals Baa Ram Ewe, Wool and the Gang, Malabrigo en Madelinetosh. Mijn persoonlijke favoriet zijn de Japanse garens en bijbehorende producten: Habu, Koigu, Clover en Ito. Het laatste merk wordt weliswaar geproduceerd in Japan maar wordt daar niet verkocht, het hoofdkantoor is in Duitsland. Maar dat mag de pret niet drukken! Stuk voor stuk zijn het prachtige garens, vaak met grappige bestandsdelen: bamboe, soja, koper, roestvrij staal, papier of ananasbladeren!

H+H keulen foto 3

Vooral de stand van De Bondt BV, waar Scheepjeswol een onderdeel van is, was om te smullen met op kleur gesorteerde garens..

H+H keulen foto 4

En wat spot ik daar, nieuwe kleuren van Stonewashed?! Oh. Mijn. God. Pastelkleurtjes komen eraan in beide Stonewashed Regular en XL! Daarnaast debuteerde ook een compleet nieuw garen op de beurs: Scheepjes Catona Denim. Het heeft dezelfde kleuren als het Sunkissed garen, maar is veel steviger en dikker. Yummie!

H+H keulen foto 5

De Bondt BV verkoopt ook Lopi garen. Als ik het goed heb, werd de poncho van de Mini Mystery januari hiermee gebreid. Een heerlijke natuurlijke wol, in prachtige kleuren!

H+H keulen foto 6

De stand van Hoooked was ook erg mooi, met hun nieuwe collectie snoepkleurtjes! Ribbon krijg een hele pastelkleurige lijn, lekker vrolijk voor de lente en de zomer. Zelf vond ik ook het wandkleed en de kikkers op de schommel zo leuk!

H+H keulen foto 7

Er waren voor mij heel wat onbekende garens, er zaten echt prachtige exemplaren bij! Ik zou je niet meer kunnen vertellen welk merk dit is helaas, dus voor nu even alleen een feest voor je ogen!

H+H keulen foto 8

Hmmm, heerlijk die katoenen strengen! Ik vind zelf strengen wol veel mooier dan bollen wol, hebben jullie dat ook? Dat ik bij een streng er dan nog zelf een bol van moet maken neem ik maar voor lief, dat vind ik best leuk werk.

Het enige jammere aan de beurs was dat het meer voor leveranciers was bedoeld. De garens bij de kraampjes waren vaak alleen voor de display en niet voor de verkoop. Helaas liep ik zo dus een paar mooie garens mis! Ik had wel het geluk dat sommige winkels op de laatste dag voor sluitingstijd wel hun samples wilden verkopen, had ik toch even geluk!

Waren jullie er ook bij? Wat is jullie indruk van alle displays en de garens? Laat het ons weten!

Reactie plaatsen