HH Cologne 2016, deel 2 - modeshow - Breiclub.nl
H+H Cologne 2016, deel 2: de modeshow

In het eerste deel van de blog over de HH Cologne heb ik aangegeven dat je deze week een beeld van de modeshow krijgt, dat we naar de stand van Toft gaan en dat ik wellicht iets van het garen Glimwörmchen van Rico zou laten zien. Beloofd is beloofd …….. 

De modeshow

Ieder jaar is er een modeshow. Met deelnemers die ook op de beurs staan. Met professionele modellen. Dat is ieder jaar weer een feestje om naar te kijken.

Eén heer en meerdere dames, die de mode van het komende najaar aan ons laten zien. Lekker muziekje erbij ……. Vaste deelnemers zijn Lana Grossa, Rowan en Katia.

De modellen die je in de show ziet, zie je ook terug bij de stands van de betreffende merken.

En wat zie je dan …

HH Cologne 2016

Leuke combinaties in de modeshow, ook voor de heren. Daar waar ik bij de stands vond dat de aandacht voor de heren weer vrij beperkt was, werd dat in de modeshow weer een beetje recht getrokken.

Witte broeken en beige broeken, gecombineerd met gebreide truien en gebreide vesten, afgemaakt met een gebreide sjaal. Lijkt me een prima vooruitzicht voor het najaar …….

De stand van Toft Alpaca 

Misschien zegt Toft je niet zo veel, maar Toft is het bedrijf achter Edwards Menagerie, het boek met geweldig leuke haakpatronen van allerlei dieren.

Dit boek heeft me destijds ernstig doen twijfelen; zal ik niet toch ook het haken oppakken, zodat ik al die leukerds in het boek zelf kan maken ……. Tot nog toe is het nog niet zover gekomen (weet niet waar ik de tijd vandaan kan halen) ……..

In de stand een mooie display van de beschikbare garens en de nieuwe verpakking van de losse pakketjes; het haakpakket van ieder dier is afzonderlijk te bestellen. Eerder in een katoenen zak, vanaf nu in mooie stevige plastic zakjes ……

Er hingen ook pomponnetjes; zo zacht en met een enorm hoog knuffelgehalte!!! En met een kleine harde kern. Ik heb nog gevraagd of ik er eentje mee mocht nemen om mee over de beurs te lopen om er aan blijven te voelen (en ja, ik had de pompon echt terug gebracht) maar daarvoor hadden ze niet genoeg pompons mee.

HH Cologne 2016

Geweldig als mooie afwerking aan een gebreide muts, mooie naturelle kleuren ….. Het zou maar zo eens kunnen zijn dat ik er daar een paar van ga bestellen …….

Rico Glühwürmchen

In een mand bij de stand van Rico lag een bol garen dat een enorme aantrekkingskracht op mij had: Rico Glühwürmchen print; een draad met kleurverloop in de tinten ecru en beige. In de stand zag ik geen gebreide voorbeelden met dit garen. En ik denk dat ik nu ook weet waarom niet: het blijkt een uitlopend garen te zijn. De print variant van het garen kan ik op het internet niet vinden; toch de vertegenwoordiger van Rico nog maar even een mail sturen …

HH Cologne 2016

Om het garen uit te proberen heb ik het garen besteld, weliswaar niet de print variant (want niet te vinden), maar de effen Luciole variant, in creme. Het zijn bollen van 100 gram met een looplengte van ongeveer 110 meter. Geadviseerde naalddikte: 7,0 tot 8,0mm.

Het idee is dat de draad zelf gewikkeld is met een dunne zwarte draad glasvezel. Dit zou oplichten in de schemer en in het donker als er licht op valt.

Ik ben begonnen met een sjaal en heb het eerste stuk in allerlei posities in zowel schemer als in het donker uitgeprobeerd. Ik zie niet echt een reflectie, hooguit een voorzichtige schittering doordat de dunne draad glasvezel er niet zwart uit ziet maar als een zilverdraad. Neemt niet weg dat ik het wel een heel leuk garen vind, de sjaal in wording wordt ook leuk met dit garen …. 

HH Cologne 2016

Tot zover mijn impressie van de H+H Cologne van 2016 …

Reactie plaatsen