Beestenboel op de H+H in Keulen
Beestenboel op de H+H in Keulen

Beestenboel op de H+H in Keulen. Ik had het vorige week gezegd: in deze blog gaat het over de beestenboel op de H+H. Met als absolute topper: de Wollowbies.

Bij binnenkomst

Bij binnenkomst op de beurs werden we verrast door een creatie van Phildar: een enorme gebreide ijsbeer! Het lijkt alsof er op de beer gejaagd is en dat hij is geraakt met grote spiesen. Dat is natuurlijk niet zo; de beer is zo groot dat de stokken die in de beer steken nodig zijn om de beer overeind te houden. Ik ben er maar even naast gaan staan om te laten zien hoe groot de beer is …

Allemaal beestjes …

Een aantal stands op de beurs laten zelfgemaakte dieren zijn, meestal gehaakt. Maar ook gebreide beestjes waren te zien op de beurs. Zoals bij de stand van Bergere de France.

Beestenboel op de H+H in Keulen 8 Beestenboel op de H+H in Keulen 7

DMC loves Amigurumi’s. Dit lieten ze zien door gehaakte amigurumi’s te presenteren in doorzichtige cirkels. Het zag er erg leuk uit ..

Beestenboel op de H+H in Keulen 5 Beestenboel op de H+H in Keulen 4 Beestenboel op de H+H in Keulen 6

En toen ……

Wollowbies

Ik had er nog niet eerder van gehoord, Wollowbies. Het zijn haakmini’s met een boodschap. En zo leuk!!!!! Alle Wollowbies hebben een naam een verhaal en een moeilijkheidsgraad. De moeilijkheidsgraad varieert van 1 tot 3. Zoals bijvoorbeeld Annegret Affe. Ze kan niet zonder een espresso wakker worden. Haar grootste uitdaging is om een keertje stil te zitten bij de yoga. Wat ze het allerbeste kan? Marathons lopen. Annegret heeft moeilijkheidsgraad 2.

Beestenboel op de H+H in Keulen 3

Nog zo’n leukerd is Heribert Hase. Heribert woont ergens in de creatieve chaos. Zijn hobby is het maken van Sudoko’s. Hij kan niet in slaap vallen zonder een verhaaltje voor het slapen gaan. Zijn grootste wens is om een keertje naar de melkweg te vliegen. Heribert heeft moeilijkheidsgraad 3.

IMGP5836

Mijn favoriet is Charly Schnecke. Ik heb nog niet vaak een gehaakte slak gezien. En deze is dan meteen ook meer dan leuk. Charly woont in zijn eigen tijdzone en eet het liefst vegetarische pizza. Charlie kan niet zonder zijn leesbril. De grootste uitdaging voor Charlie zou zijn om ook heel langzaam achteruit te kunnen glibberen. Charly heeft moeilijkheidsgraad 2.

Beestenboel op de H+H in Keulen 2

Als je een van deze te leuke Wollowbies wilt maken, moet je om te beginnen in het Duits een haakinstructie kunnen lezen. Drie van de Wollowbies zijn uitgebracht in pakketjes waar alles in zit wat je nodig hebt. Schantall Schaf is er daar eentje van. Met daarbij, en dat maakt de Wollobies nog leuker dan ze al zijn, een hartvormig knoopje met een labeltje met een boodschap erop. “Denk an dich”, “Hab dich lieb”, “Du schaffst das!!”

Beestenboel op de H+H in Keulen 1

Het idee is dat je een haakmini geeft aan iemand die wel een steuntje kan gebruiken. Bijvoorbeeld omdat diegene ziek is, of omdat er rijexamen gedaan moet worden. Of om lekker zelf te houden, omdat ze te leuk zijn!!

Een andere mogelijkheid om de Wollowbies te maken is het boek aanschaffen, ook in het Duits. Met daarin nog veel meer beschrijvingen van de meest leuke dieren om zelf te haken. En 5 hartvormige knoopjes met 5 verschillende labeltjes erbij (in het Duits).

Dieren haken is helemaal de trend!

Zelf dieren maken is het helemaal op dit moment. Word ik toch weer verleid om de haaknaald op te pakken. Misschien eerst mijn Duits even oefenen ….

Reactie plaatsen